Luka Dončić i kompanija razmontirali Mađarsku, sutra protiv Zmajeva

0
Radiosarajevo.ba
Luka Dončić i kompanija razmontirali Mađarsku, sutra protiv Zmajeva
Foto: FIBA / Luka Dončić

Preostale dvije utakmice u našoj grupi B na Eurobasketu odigrane su u poslijepodnevnom i večernjem terminu. Pobjede su upisale selekcije Francuske i Slovenije.

Francuzi su vrlo važan duel igrali od 17 i 45 sati, a rival je bila selekcija Litvanije. Oba tima su doživjela poraze u prvom kolu pa je i za jedne i druge meč bio od izuzetne važnosti.

Litvanci su sjajno otvorili duel i imali prednost gotovo sve vrijeme. Ona je išla i do 12 razlike. Ipak, Francuzi u drugom dijelu posljednje dionice prelaze u vodstvo i 'lome' protivnika. Na kraju vrlo uzbudljivog duela bilo je 77:73 za Francuze.

Nikšić: Ušli smo u političku krizu. Svaki čas neko prepucavanje i ultimatumi

Nikšić: Ušli smo u političku krizu. Svaki čas neko prepucavanje i ultimatumi

[related]https://radiosarajevo.ba/sport/kosarka/selektor-njemacke-bosna-je-igrala-veoma-dobro-prvo-poluvrijeme-imali-smo-srece/467906[/related]

Aktuelne vicešampione s Olimpijskih igara do trijumfa je vodio Fournier sa čak 27 poena, pet skokova i tri asistencije. Od ostalih košarkaša niko se nije posebno istakao. Kod Litvanaca najbolji je bio Valanciunas sa 15 koševa i osam skokova.

U drugom meču, igranom u večernjem terminu, Slovenija je još jednom pokazala kakav je tim. Luka Dončić i kompanija u razmontirali Mađare i već na poluvremenu su imali 21 poen prednosti.

U posljednjoj četvrtini prednost je narasla na čak 30 razlike, ali Mađari do kraja uspijevaju da ublaže poraz pa su Slovenci slavili sa 103:88.

Najbolji na meču bio je naravno Luka Dončić sa 20 poena uz sedam skokova i asistencija.

Upravo protiv Slovenije naši Zmajevi sutra od 17:45 sati igraju meč trećeg kola.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije