Lojo: Jones sam predlagao da odmori, ona mi je samo jedno govorila

Radiosarajevo.ba
Lojo: Jones sam predlagao da odmori, ona mi je samo jedno govorila

Košarkašice BiH su u Orenburgu ostvarile herojsku pobjedu nad favorizovanom Rusijom u 1. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Zmajice su, predvođene selektorom Goranom Lojom, slavile pobjedu od 70:69, a on je nakon ovog trijumfa bio oduševljen. Istakao je kako je ovo 12 najboljih košarkašica koje naša država ima u ovom trenutku, te da svaka od njih ostavlja srce na terenu.

Senzacionalan trijumf košarkašica: Zmajice na krilima Jones i Gajić srušile Rusiju

“Sanjati je dopustivo. Ko sanja i vjeruje, iskreno i punim srcem, nešto nedostižno postane dostižno ako iskreno u to vjeruješ. Ja vjerujem u ovaj tim, ovo je najboljih 12 što BiH trenutno ima i svaka od njih će ostaviti srce na terenu u svakom momentu za ovu državu”, rekao je selektor za SCsport nakon velike pobjede u Orenburgu.

Sve je večeras oduševila Jonquel Jones, košarkašica s Bahama koja nosi dres BiH. Ona je ubacila 29 poena, uhvatila 16 skokova, a odigrala je svih 40 minuta.

Veliki propust: Bh. košarkašicama u Rusiji puštena pogrešna himna

Kako je rekao Lojo, pet puta ju je pitao da li želi izaći, a ona je svaki put govorila isto…

“Prije utakmice smo se dogovorili da zatraži izmjenu kad god se umori. Odigrala je svih 40 minuta. Pet puta sam je pitao da li želi izaći, samo je govorila: ‘Moramo ovo dobiti’. Ona je vrhunski profesionalac i veliki borac, vjerujem da ste se svi uvjerili kakvo će biti pojačanje”, rekao je Lojo.

Narednu utakmicu reprezentacija BiH igra u nedjelju (17. novembra) u Skenderiji, gdje će joj gostovati selekcija Švicarske.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije