Lojo: Možemo se nositi sa svima, očekujem Poljsku u četvrtfinalu

Fena
Lojo: Možemo se nositi sa svima, očekujem Poljsku u četvrtfinalu
Ženska košarkaška reprezentacija BiH do 18 godina danas će Ilidži protiv selekcije Rumunije igrati posljednju utakmicu grupne faze Evropskog prvenstva B divizije.

Izabranice selektora Gorana Loje nakon tri odigana kola košarkašice BiH zauzimaju prvo mjesto u grupi s maksimalnim učinkom. U prvom kolu savladale su Finsku, zatim su bile bolje od Portugala, a jučer su upisale treću pobjedu protiv selekcije Islanda.

Lojo je zadovoljan učinkom svog tima u grupi A za koju smatra da je najkvalitenija grupa cijelog takmičenja, te očekuje da će u četvrtfinalu takmičenja igrati protiv selekcije Poljske, koja bi trebala osvojiti drugo mjesto u grupi B.

"Postoji mogućnost da se u grupi B napravi krug između tri ekipe, ali ja očekujem da će Poljska osvojiti drugo mjesto. Naša grupa je sigurno najkvalitetnija na prvenstvu, a odmah iza je grupa B. Da će biti izuzetno teško vidjelo se u prvoj utakmici protiv Finske koju smo dobili u posljednjim minutama meča, a bilo je teško i protiv Portugala i Islanda, koji nam je stvarao probleme jer igra atipičnu košarku s mnogo niskih košarkašica. Ipak naše igračice su najozbiljnije pristupile svakom meču i upisale pobjede protiv svih protivnica", rekao je Lojo za Fenu.

Selektor BiH naglašava da meč protiv Rumunije nema rezultatski značaj, ali da će BiH u svakom slučaju ići na pobjedu, te da je upoznat o mogućim protivnicima u četvrtfinalu takmičenja.

"Naša ekipa se može nositi sa svim protivnicima na ovom takmičenju. Možemo obećati da ćemo se boriti za svaku loptu da bismo ostvarili plasman u A diviziju. Ulaskom u polufinale bismo došli na korak od našeg cilja", rekao je Lojo i dodao da je selekcija BiH vjerovatno najbolja ekipa na takmičenju, ali da niko ne može garantovati uspjeh, jer većina ekipa koje učestvuju ulažu mnogo u razvoj košarke i svake godine pokazuju napredak.

U evropsku A diviziju plasirat će se tri najbolje ekipe s prvenstva u Sarajevu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije