Legendarna Banjalučanka Slađana Golić: Čast mi je što sam ponovo u Sarajevu

Fena
Legendarna Banjalučanka Slađana Golić: Čast mi je što sam ponovo u Sarajevu
Fena/Twitter / Slađana Golić danas u Sarajevu i u finalu Olimpijade u Seoulu 1988.
Jedna od najpoznatijih bosanskohercegovačkih košarkašica Slađana Golić došla je u Sarajevu kao gošća Europskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF).

Legendarna košarkašica banjalučkog Mladog Krajišnika i jugoslovenske reprezentacije jedna je od brojnih bivših bh. sportista i olimpijaca koji su pozvani da uvećaju najveći sportski događaj u BiH nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. godine.

A prije 35 godina Slađana Golić je nosila Olimpijsku baklju za vrijeme Olimpijade u Sarajevu. Četiri godine kasnije, 1988. u Seoulu, osvojila je srebrenu medalju na Olimpijskim igrama s repšrezemntacijom Jugoslavije u kojoj su bile i Tuzlanke Razija Mujanović i Mara Lakić, Sarajka Vesna Bajkuša…

"Nosim lijepe uspomene iz 1984. godine i čast mi je što sam ponovo u Sarajevu. Drago mi je što sam dio lijepe priče i što ću biti u defileu jer uvijek volim kada podržavamo mlade sportiste. San svakog sportiste je osvojiti olimpijsku medalju i ja se nadam se da će neki naši mladi sportisti uspjeti u tome. Biti olimpijac je nešto najljepše. Nadam se da će svi učesnici EYOF-a i gledaoci uživati u Sarajevu i našim divnim planinama", kazala je Golić u izjavi za Fenu. 

Bivša košarkašica vjeruje da će sva takmičenja u okviru EYOF-a proći u najboljem redu i da će se iz BiH poslati lijepa poruka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije