LeBron utrpao Hawksima 47 poena (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
LeBron utrpao Hawksima 47 poena (VIDEO)

LeBron James i njegovi Cleveland Cavsi ne zaustavljaju se niti pred barikadama. I sedmu utakmicu ovog doigravanja ostali su neporaženi slaveći trijumf u Atlanti 97:82 nakon čega imaju velikih 3-0 u polufinalu Istoka.

James je pored fenomenalnih 47 poena (15-25) imao i 12 skokova, te osam asistencija, postao je prvi igrač nakon Michaela Jordana koji je u playoff utakmici imao više od 45 poena, deset skokova i osam asista. A njegovi Cavsi znali su što činiti kada James krene. Hranili su ga loptama, dok su se sami pobrinuli da u obrani sve prođe kako treba.

Cleveland je postao jedina momčad u povijesti NBA lige koja je krenula u doigravanje sa sedam uzastopnih pobjeda, sve veće od deset poena razlike. A kako igraju, Cavsi bi mogli kompletirati još jednih glatkih 4-0 već iduću utakmicu.

"Nema puno igrača u ovoj ligi koji imaju sposobnost da ulaze u serije i pogađaju kako hoće, sretan sam što sam rođen s tom kvalitetom." - kazao je MVP lige.

Hawksi su imali i svojih problema. Tri važna startera Joe Johnson, Marvin Williams i Al Horford nastupila su povrijeđena, a stvari su još pogoršane kada je isključen na polovici utakmice, Gruzijac Zaza Pačulia nakon što je izvrijeđao suce zbog prekršaja u napadu koji nisu željeli svirati. Iako su došli do 63-62 u trećoj četvrtini, vlak po imenu LeBron ponovno je ubrzao i začas je prednost Cavsa bila uvećana.

http://www.youtube.com/watch?v=RXNq3CdvjsI&feature=player_embedded


Kako se bližio kraj, Hawksi su počeli sve više promašivati, dok su se u igru uključili i drugi LeBronovi suigrači koji su pomogli svom najboljem igraču da riješi i ovu utakmicu, ponovno rezultatski uvjerljivo.

Za Cavse solidnu utakmicu odigrali su i Ilgausakas s 14 koševa i osam skokova, 12 je dodao Delonte West, a 11 Mo Williams, Hawkse je predvodio Joe Johnson s 21 poenom, 18 je imao Josh Smith, dok je 17 postigao Ronald Murray.

Anthony tricom odlučio, suci oštetili Mavse

U tvrdoj, nadasve teškoj utakmici između Dallasa i Denvera, Carmelo Anthony je tricom sekundu prije kraja donio Nuggetsima pobjedu 106:105 čime je svoju momčad odveo na nedostižnih 3-0 u polufinalnoj seriji Zapada. Niti jedna momčad u povijesti lige nikada nije preokrenula takav zaostatak.

No, utakmica nije prošla bez nepotrebne pogreške sudačkog tima koji su na kraju koštali Mavse moguće i same pobjede. Naime, kako je vrijeme odbrojavalo, Dallas je imao vodstvo 105:103, Anthony je primio loptu šest sekundi prije kraja utakmice, pokušao je proći svog čuvara Antoinea Wrighta koji je ga je dva puta odgurnuo pokušavši napraviti prekršaj obzirom da Mavsi nisu bili u bonusu. No suci iz nekog razloga nisu željeli ništa svirati što je donijelo otvorenu priliku Anthonyu da pokuša tricu i ovaj je to savršeno pogodio. U tom su trenutku sve nade Mavsa potonule.

Nakon što je sirena odsvirala kraj stvari su postale ružne, mali obračun imali su Josh Howard i Kenyon Martin, dok je Mark Cuban, vlasnik momčadi Dallasa bio toliko ljut na suce da je od bijesa pobjegao iz dvorane pritom grubo odguravši kamermane i novinare koji su bili u blizini.

Dva sata nakon utakmice, stručnjaci NBA lige priznali su veliku pogrešku svojih sudaca, zbog čega su u Dallasu ostali još više ogorčeni. No, daljnje pomoći nema, rezultat ostaje.

Sama utakmica nije bila na razini koje su obje momčad do sada igrale, pogotovo što se tiče Nuggetsa. Promašili su 15 od prvih 17 šuteva, a ono što su pogađali, pogotovo u prvom poluvremenu bilo je pod košem polaganjima. Centarski par koji je bio toliko dominantan u prve dvije utakmice, Nene (5p, 2-10) i Chris Andersen (isključen u samo 11 minuta igre zbog šest prekršaja) nisu sudjelovali u ovoj pobjedi. No, Carmelo Anthony je pokazao zašto je prva opcija u toj momčadi.

http://www.youtube.com/watch?v=wEwrQjM2yQo&feature=player_embedded


"Pogodio sam puno ovakvih šutova, kada su otkucavale posljednje sekunde, međutim nikada nisam pogodio nešto ovako važno, ovdje se radilo o granici omjera 3-0 i 2-1, na sreću ostali smo neporaženi." - izjavio je Anthony koji je na koncu postigao 31 poen uz osam skokova.

Denver je imao i veliku pomoć Chaunceya Billupsa koji je dodao 32 poena, većinu u drugom poluvremenu. Kod Mavsa je briljirao Dirk Nowitzki s 33 poena i 16 skokova, Jason Terry je dodao 17, a Brandon Bass 16 koševa.

rezultati:

Istočna konferencija
Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 82:97 (0-3)

Zapadna konferencija
Dallas Mavericks - Denver Nuggets 105:106 (0-3)

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije