LeBron u posljednjoj sekundi spasio Cavse

Radiosarajevo.ba
LeBron u posljednjoj sekundi spasio Cavse

Cleveland Cavsi bili su sekundu udaljeni od drugog domaćeg poraza zaredom, i vodstva Orlanda 2-0, ali tada se ukazao LeBron James pogodivši tricu za pobjedu svog tima kako je zadnja desetinka iscurila.

"Bio je to najveći koš koji sam u životu postigao. Lopta je jednostavno morala pronaći pravi mjesto, ulog je bio prevelik" - kazao je junak Cavsa.

Igrači Clevelanda su poput prve utakmice prokockali veliku prednost, da bi nakon koša Turkoglua, tu ključnu sekundu prije kraja bili na konopcima, potrebno je bilo samo malo ih još pogurnuti kako bi potpuno pali u provaliju iz koje bi teško našli izlaz. Turkoglu i Rashard Lewis, dvojac najboljih šutera koje Magic ima postizali su važan koš za košem, tricu za tricom, obrana Clevelanda koja je bila toliko kvalitetna tokom sezone nije im mogla ništa.

Cavsi su se više orijentirali na zaustavljanje Dwighta Howarda koji im je prvu utakmicu ubacio 30 poena, ovoga puta zadržali su ga na samo deset, iako je ovaj imao i 18 skokova. Trener Magica Stan Van Gundy nikako nije bio zadovoljan kako se njegova ekipa branila u tim posljednjim trenucima, a krivca vidi u sebi: "Moram priznati da me ova cijela situacija boli više nego što bi trebalo. Osjećam da sam trebao drugačije postaviti obranu na Jamesu."

LeBron je ponovno bio briljantan. Postigao je 35 poena, izvlačio svoju ekipu kad je trebalo, a igrač za kojega je kod svog trenera lobirao da dobije više minuta, Saša Pavlović, nije razočarao dodavši devet važnih poena s klupe za ekipu Cavsa koja će već u nedjelju gostovati u Orlandu, u dvorani gdje su u vrijeme regularne sezone doživjeli dva teška poraza, posebno onaj od 29 poena razlike početkom aprila.

http://www.youtube.com/watch?v=N8Ry--J8hwg&feature=player_embedded


Gostujuću pobjedu moraju ostvariti ne bi li imali ikakve šanse vratiti se u pozitivnu situaciju, jer eventualni zaostatak od 3-1 bio bi gotovo nemoguć za prestići protiv jedne vrlo dobrog tima Orlanda. A da bi uspjeli pobijediti u gostima, Clevelandu će biti potrebna još jedna dobra partija Mo Williamsa koji je postigao 19 poena u ovoj pobjedi.

Ilgauskas je imao 12 poena uz 15 skokova za Cavsa, koliko je ubacio i Delonte West, a Lewisova 23 poena bila su najviše u sastavu Orlanda. Turkoglu je dodao 21, Courtney Lee 11 koševa.

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije