LeBron se oprostio od Bryanta: Svaki put kada pokušam počnem plakati

Radiosarajevo.ba
LeBron se oprostio od Bryanta: Svaki put kada pokušam počnem plakati
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / LeBron James

Među onima kojima je najteže pada prerani odlazak Kobea Bryanta svakako je LeBron James.

Košarkaš Los Angeles Lakersa imao je posebnu vezu s Bryantom, a noć prije njegove pogibije prestigao ga je na listi najboljih strijelaca NBA lige svih vremena.

Tu noć James je igrao u patikama na kojima je pisalo „Mamba zauvijek“.

James je napisao oproštajnu poruku za Bryanta na Instagramu i obećao da će nastaviti njegovim putem.

Nisam spreman, ali idemo. Čovječe sjedim ovdje i pokušavam napisati nešto, ali svaki put kada pokušam počnem plakati i mislim na tebe, nećakinju Gigi i prijateljstvo, vezu, bratstvo koje smo imali. Doslovno sam čuo tvoj glas u nedjelju ujutro, prije nego što sam krenuo iz Philadelphije nazad u Los Angeles. Nisam mislio da će to biti zadnji razgovor koji smo imali. Srce mi je slomljeno moj brate. Čovječe... Volim te, veliki brate. Svim srcem sam uz Vanessu i djecu. Obećavam da ću nastaviti tvojim putem. Svima nam mnogo značiš, a posebno naciji Lakersa. Moja je dužnost da stavim to na svoja leđa i nastavim dalje. Molim te daj mi snage s nebesa i pazi na mene. Mnoto toga još želim da kažem, ali ne mogu, nemam snage. Dok se ne sretnemo ponovo, moj brate. Mamba zauvijek. Gigi zauvijek“, napisao je James.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije