LeBron ne želi u Evropu

Radiosarajevo.ba
LeBron ne želi u Evropu

Šuškalo se ovoga ljeta o velikoj ponudi Olympiakosa LeBronu Jamesu, ali sve i da je ona službeno poslana, košarkaš Cavaliersa bi je vjerojatno odbio.

Pariški mediji upitali su Jamesa, za kojeg je tokom srednje škole postojala opcija dolaska u Italiju, ima li želju igrati u Evropi.

"Sad više ne. Volim NBA. To je bio moj san oduvijek. Tamo su najbolji igrači na svijetu. Znam da ima Amerikanaca koji dolaze u Europu, ali to je dvosmjeran proces jer nije malo ni Europljana u NBA. Zadovoljan sam što sam u toj ligi i što sam njen predvodnik", izjavio je prošlosezonski najkorisniji igrač regularne sezone NBA lige.

LeBron je također izjavio kako ne misli da je nešto puno propustio time što je odlučio preskočiti univerzitetsku košarku, da će iduće ljeto biti jedno od najuzbudljivijih u istoriji NBA (zbog mnoštva slobodnih igrača na tržištu) te da je od svih sportova košarku izabrao zato što je najviše voli...

Upitan bi li mijenjao svoje doživljaje s prijateljima u srednjoškolskoj košarci za jedan NBA naslov, LeBron je odlučno odgovorio: "Ne, nikada, zaista nikada! Košarka će živjeti zauvijek, za NBA naslove uvijek će se igrati i veliki igrači će ih osvajati. Ali prijateljstvo je nešto posebno. Dokaz za to je što su svi ti ljudi i danas oko mene. Košarka je ustvari nešto maleno u usporedbi s prijateljima i porodicom."

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije