LeBron James i Stephen Curry uskoro zajedno u dresu LA Lakersa?

0
Radiosarajevo.ba
LeBron James i Stephen Curry uskoro zajedno u dresu LA Lakersa?
FOTO: EPA / LA Lakersi krenuli u akciju

LA Lakersi krenuli su u akciju Curry i razmatraju mogućnost potpisa jednog od najboljih, ako ne i najboljeg šutera u historiji NBA-a, Stephena Curryja, piše Football 24 News.

Posljednjih nekoliko godina stvorili su mitski rivalitet, ali LeBron James i Stephen Curry sada bi mogli biti na istoj strani i to u dresu LA Lakersa, navodi ESPN-ov novinar Brian Windhorst.

I to sve nakon inicijative samog kralja LeBrona Jamesa. Četiri sezone zaredom igrali su na suprotnim stranama u finalu doigravanja u serijama koje su kasnije postale klasik ljubiteljima košarke. I uprkos dugovječnosti, LeBron je u NBA-u 18, Curry 12 godina nikad nisu zaigrali u istom dresu.

Nikad osim na All Staru gdje se i rodila ideja kolaboracije. Na posljednjem All Staru LeBron je odabrao Curryja u svoju momčad i čini se da mu je donedavni rival zapeo za oko u pomalo drugačijim planovima.

All Star vikend postao je mjesto gdje drugi igrači regrutiraju ostale. Steph je možda i blizu produžetka ugovora s Golden Stateom, ali LeBron je vlastito regrutiranje već započeo”, objasnio je Windhorst.

Inače, Curryjev ugovor s GSW-om ističe u ljeto 2022. godine kada će postati slobodan igrač.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije