Le Bron srušio Toronto i u drugoj finalnoj utakmici

Radiosarajevo.ba
Le Bron srušio Toronto i u drugoj finalnoj utakmici
Arhiv / LeBron James
Cavsi briljiraju u doigravanju: Predvođeni LeBronom Jamesom (23 koša, po 11 skokova i asistencija), kojem je to bio 15. triple double u play-offu na svom terenu pobijedili su Raptorse 108:89.

Cavsi su bez problema upisali prvu, a potom i drugu pobjedu u finalnoj seriji, te če se sada serija prebaciti u Kanadu.

Ovim trijumfom došli su do skora 10-0 od početka play-offa, što je uspjelo još samo Lakersima 1989. i 2001. i Spursima 2012. Cavsima nedostaje još samo pobjeda kako bi izjednačili rekord Lakersa '89 te dvije pobjede za ulazak u drugo uzastopno NBA finale i priliku da grad Cleveland konačno dobije prvaka u nekom sportu nakon 52 godine čekanja.

Prvih 12 minuta protiče u izjednačenom ritmu, a kako se bližio kraj prvog dijela, tako je igra Cavsa bila sve efikasnija, a odbrana Raptorsa sve slabija. Na poluvremenu Cleveland je imao prednost od (62:48).

U jednom trenutku u pretposljednjoj četvrtini je bilo i 19 razlike, a na kraju iste je rezultat glasio 86:69, a na kraju rezultat je završen sa 108:89.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije