Lakersi isprašili LeBronov bivši tim: Vučeviću pripao duel sa Bjelicom

Radiosarajevo.ba
Lakersi isprašili LeBronov bivši tim: Vučeviću pripao duel sa Bjelicom
Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba / Nikola Vučević

Na sinoćnjem programu najjače košarkaške lige na svijetu odigrano je sedam utakmica a najznanimljivije bilo je Los Angelesu gdje su Lakersi upisali svoju 33. pobjedu.

LeBron je svoj bivši tim ispratio sa 31 poenom, a Lakersi su slavili sa 128:99. Na strani Clevelanda najviše poena zabilježio je Kevin Love koji je postigao 21. Sinoćnji poraz bio je 28 za Cavse u ovoj sezoni.

Orlando Magicsi porazili su Sacramento Kingse 114:112 a duel su obilježila dva igrača s naših prostora. Nemanja Bjelica zabilježio je rekord svoje NBA karijere postigavši 34 poena, dok je Nikola Vučević predvodio Magicse sa 26 poena uz 15 skokova.

Portland našeg Jusufa Nurkića porazio je Charlotte Hornetse sa 115:112. Damian Lillard postigao je 30 poena, dok je CJ McCollum postigao 27 poena.

Boston Celticsi su porazili Chicago Bullse rezultatom 113:101. Čak ni 30 poena Zacha LaVinea nije pomoglo Bullsima pred jakim Bostonom koji je dominirao tokom cijele utakmice. Jayson Tatum postigao je 21 poen uz šest skokova i dvije asistencije.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije