Lakersi i Mavsi na korak od prolaza (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Lakersi i Mavsi na korak od prolaza (VIDEO)

LA Lakersi, odnosno Kobe Bryant nisu dopustili Utah Jazzu da se vrate u seriju, te su pobjedom na jednom od najtežih gostovanja 108:94, Lakersi praktički ostavili svoje sinoćnje domaćine bez izgleda za plasmanom dalje. Kobe Bryant je promašio pobjedonosni šut u trećem susretu, no ovoga puta do toga nije ni došlo. Bryant je postigao 38 poena uz odličan šut 16-24, a njegovi su Lakersi dvije srednje četvrtine odigrali maestralno dobivši ih 22 razlike. Jazzeri se nisu oporavili, te su sada na rubu ispadanja.

Pau Gasol je dodao 13 koševa i 12 skokova za Lakerse, 12 je djelo Fishera, a kod Utaha po 23 poena postigli su Deron Williams (13as) i Carlos Boozer (16sk).

http://www.youtube.com/watch?v=Izxu5amJB44&feature=player_embedded


Dallas poveo sa 3-1

Dallas je uspio pobijediti San Antonio Spurse 99:90 i povesti 3-1 u seriji usprkos sjajnoj partiji Tonya Parkera koji je već do prvog poluvremena koji su Spursi minimalno dobili, postigao 31 poen (na kraju 43). Već su mnogi razmišljali kako će ovo na kraju biti jedna od onih partija o kojima će se godinama pričati. No, ništa od toga. Parker je uspio izjednačiti rekord po broju poena u poluvremenu koji je do sada samostalno držao George Gervin, no slaba će to utjeha biti. Mavsi su u ovom trenutku znatno snažnija momčad s puno više oružja, nego što ih imaju veteranski Spursi koji usprkos tome što imaju dvojicu velikih igrača, imaju malo drugih opcija.

Tim Duncan je dodao 25 koševa za San Antonio, a taj nedostatak drugih opcija najviše se vidio u statističkom podatku prema kojemu je ostatak momčad Spursa postigao samo 22 poena, nitko drugi nije bio dvoznamenkast osim Parkera i Duncana. S druge strane, Mavsi izgledaju jako dobro iako to nije bio slučaj većim dijelom sezone kada nije bilo niti sigurno da li će uopće vidjeti doigravanje. Međutim, posljednjih mjesec dana regularne sezone znatno su podigli formu, završili su s domaćim omjerom 15-1, a ta rutina igranja pred svojom publikom itekako je važna u doigravanju. Spursi su došli do 93:90 minutu i pol prije kraja utakmice, no do kraja nisu uspjeli više ništa postići.

"Budite uvjereni, oni nikamo ne idu. Takve šampionske momčadi koje su osvajale brojne naslove neće se predavati niti u ovakvim situacijama, stoga moramo biti izrazito oprezni, jer u suprotnom sami sebi možemo naškoditi." - oprezno je govorio playmaker Mavsa, Jason Kidd (17p, 7as, 7sk).

Ukoliko Dallas zaključi seriju, to će značiti kako San Antonio nije prošao prvi krug playoffa po prvi put još od, danas davne 2000. godine.

Josh Howard je još jednom bio sjajan u pobjedničkom sastavu s 28 poena, 12 koševa i 13 skokova dodao je Nowitzki.

Hornetsi umalo prokockali pobjedu

New Orleans Hornetsi su u sličnom položaju kao i San Antonio. Također imaju samo dvojicu legitimnih igrača oko kojih se sve okreće. Koliko je zapravo teško igrati NBA playoff najbolje oslikava ovaj susret. Nevjerojatan intenzitet, brojni teški prekršaji veliki su dio ovog sporta. Chris Paul se sam našao na žešćoj strani prekršaja kada je u jednom istrčavanju kontre, naletio na Chaunceya Billupsa koji nije niti razmišljao, već je bez imalo milosti poslao playa Hornetsa visoko u zrak zamalo sletjevši do prvog reda tribina. Takvi prekršaji na ovoj utakmici bili su sastavni dio repertoara obiju momčadi.

Ovaj je susret imao nekoliko poglavlja. Prvo je bilo i najgore za domaćina. Denver je poveo 22-6, a u dvorani je nastao muk iz straha da bi ovo mogla biti još jedna uvjerljiva pobjeda Nuggetsa. No, to se nije dogodilo. Hornetsi su se uspjeli vrlo brzo pribrati, vratiti, te na kraju većim dijelom ostatka utakmice i voditi. A to su vodstvo, koje je bilo oko deset poena posljednje dvije četvrtine zamalo uprskali neshvatljivo lošom egzekucijom. Hornetsi su vodili 90:79 samo tri minute prije kraja, no tada u narednih 90 sekundi gosti rade mini seriju od 7-0 i vračaju neizvjesnost. Zatim Predrag Stojaković nestrpljivo pokušava nerezonsku tricu samo 12 sekundi od početka napada zbog čega je iznenadio i svoje suigrače, gosti opet poentiraju, da bi tada Carmelo Anthony presjekao dodavanje Jamesa Poseya i ponovno svojoj momčadi donio posjed lopte. I taj su napad igrači Denvera realizirali, ostalo je samo 30 sekundi do kraja, dva razlike za Hornetse i lopta. Ponovno su promašili, a Anthony je imao priliku donijeti slavlje Nuggetsima, no na sreću domaćih nije uspio.

"Sjajna utakmica, puna visokog intenziteta, drago mi je da smo mi bili ti koji su pobijedili. Bilo je mnogo teških prekršaja, no to je sjajno, način kako se igra. Nitko nikoga ne želi ozlijediti, međutim zbog ovoga mi svi igramo košarku. Svatko se bori za svoju momčad, nekada to prijeđe granicu, ali to je sastavni dio ovog sporta." - o utakmici je govorio najbolji igrač New Orleansa, Chris Paul.

Chris Paul je igrao teških 46 minuta, postigao je 32 poena uz 12 asistencija. David West je dodao 19, a Rasual Butler 17 koševa. Kod gostiju, Carmelo Anthony je postigao 25 poena, Chauncey Billups 16. Koliko je teška utakmica bila najbolje govori podatak da su tri igrača (Chandler, Posey, Billups) prozvani zbog namjernih i grubih prekršaja, dok je JR Smith dobio tehničku grešku.

Miami demolirao Atlantu

Miami je u svojoj dvorani glatko svladao Atlantu 107:78, te sada vode 2-1 u seriji. Nakon što su se nizom 9-1, Hawksi vratili u susret kod 22:21 za domaćina, igrači Miamija do kraja poluvremena rade veliku seriju 28-8 i odlaze na odmor s odličnom prednošću koju nisu ispuštali iz ruku. Ovime je Heat svojim protivnicima uzvratio za težak poraz iz prvog dvoboja ove serije kada su Hawksi pregazili Miami. Dwyane Wade je postigao 29 poena, a dobio je i odlične predstave ostatka momčadi, posebice Jermainea O'Neala (22p, 10sk) kojeg mnogi mediji prozivaju kao ključnog u ovoj seriji, jer Wade treba svaku pomoć, a zadnje dvije utakmice je to i dobio. Mario Chalmers je dodao 15 koševa. Kod Atlante po 13 poena postigli su Smith, Bibby i Horford.

rezultati:

Istočna konferencija
Miami Heat - Atlanta Hawks 107-78

Zapadna konferencija
Utah Jazz - Los Angeles Lakers 94-108
Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 99-90

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije