Lakersi bolji od Rocketsa, Orlando od Cleticsa

Radiosarajevo.ba
Lakersi bolji od Rocketsa, Orlando od Cleticsa

Kobe Bryant se nije osvrtao na žestoko provociranje prepunog gledateljstva u Toyota Centru, već je svu pozornost usmjerio prema trećoj utakmici polufinalne playoff serije Zapada protiv Houstona, te na koncu uvjerljivoj pobjedi 108:94. Iako nije šuterski briljirao (11-28), Bryant je postigao 33 poena, te je pogađao uvijek kada bi se Rocketsi približili. Domaćini su imali velikih problema s izgubljenim loptama, posebno u prvom poluvremenu, kada su takve situacije u većini slučajeva rezultirale laganim kontrama Lakersa, te poenima. Od 17 izgubljenih lopti, gosti su postigli 20 poena.

Jordan Farmar je startao na mjestu suspendiranog Dereka Fishera i nije razočarao postigavši 12 poena uz sedam asistencija, igrao je 33 minute, što je najviše u karijeri kad se gledaju utakmice u doigravanju. Kompletna petorka Lakersa bila je dvoznamenkasta. Rocketsi su se primakli na 90:84 oko četiri minute prije kraja, no tada je Bryant postigao pet poena uzastopce odvevši dvoboj u mirne vode. Ron Artest koji je isključen u drugoj utakmici, ponovno je doživio sličnu sudbinu kada su ga suci izbacili s utakmice u posljednjoj minuti zbog teškog prekršaja na Gasolu (13p, 6sk).

"U prvom poluvremenu smo previše gubili lopte, u trećoj četvrtini se uopće nismo pojavili (Rocketsi su gađali 6-25 u trećoj dionici), jednostavno nismo bili na visokoj razini." - kazao je centar Houstona, Yao Ming koji je utakmicu završio šepajući, a nakon dodatnih testova ustanovit će se hoće li moći nastupiti u nedjelju.

Lamar Odom je postigao 16 poena uz 13 skokova kod Lakersa koji su vratili prednost domaćeg terena, te sada u seriji vode 2-1. Ron Artest s 25 koševa i Ming s 19 i 14 skokova bili su najbolji kod poraženog sastava.

Orlando bez Alstona uneredio loše Celticse

Iako su zbog suspenzije ostali bez prvog playmakersa u odsutnosti ozlijeđenog Jameera Nelsona, Rafera Alstona, Orlando u svojoj dvorani nije imao apsolutno nikakvih problema protiv slabog Bostona. Ostvarili su laku pobjedu 117:96.

Anthony Johnson, 34-godišnji veteran zamijenio je Alstona u petorci i nije razočarao. Postigao je 13 poena (5-7), te je nadopunio odlične utakmice gotovo kompletne petorke Magica. Najbolje susrete u postsezoni odigrali su Rashard Lewis s 28 poena i kritizirani Hedo Turkoglu s 24, čime su znatno olakšali posao Dwightu Howardu koji je još jednom bio dominantan pod obručima. Howard je imao 17 poena, 14 skokova i pet sjajnih blokada, jedna ljepša od druge.

Prvaci još jednom nisu bili na razini. Pošteno su se ispromašivali, posebice Ray Allen koji je imao više nego dosta otvorenih šuteva, no jednostavno ništa nije pogađalo pravo mjesto. Allen je na kraju završio s 12 poena uz šut 3-13, a nije pogodio niti jednu jedinu tricu (0-5). Paul Pierce je napokon odigrao kako treba nakon mizerne druge utakmice. No, njegovih 27 poena nije bilo od prevelike pomoći Celticsima. Iako su gubili većim dijelom susreta, konstantno oko 20 poena, prvaci su desetak minuta prije kraja utakmice približili se na sedam koševa zaostatka, no tada je centar Kendrick Perkins napravio glupost grubo fauliravši Mickaela Pietrusa što se su suci okarakterizirali kao namjerni prekršaj.

"Činilo se kako samo oni pogađaju, dok smo se mi stalno zabijali u zid. Opčenito, kompletna naša izvedba bila je užasna, počevši od obrane." - kritizirao je svoju momčad trener Celticsa, Doc Rivers.

Jedina svjetla točna, pored Piercea u redovima Kelta, bio je još jednom Eddie House sa 15 poena (6-7). Četvrta utakmica na rasporedu je u nedjelju.

rezultati:
Istočna konferencija:
Orlando - Boston 117-96 (2-1)

Zapadna konferencija:
Houston - LA Lakers 94-108 (1-2)

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije