Kralj James s Lakersima dočekuje Dončićev Dallas

Radiosarajevo.ba
Kralj James s Lakersima dočekuje Dončićev Dallas
Foto: EPA-EFE / LeBron james
Lakersi i Mavsi će ove sezone odigrati, barem kada je regularni dio u pitanju, tri međusobna duela.

Jedan su već odigrali, a u njemu su slavili Lakersi sa 114:113 iako su Mavsi imali šut za pobjedu. Meč je tada odigran u LA-u, kao što će biti odigran i ovaj, dok će treći biti u dvorani Dallasa.

Lakersi su dobili prvi duel sa Dallasom zahvaljujući ubačenom slobodnom bacanju Jamesa 2 sekunde prije kraja. U tom meču su imali odličan šut za tri poena, skoro 59 posto, dok su u ostalim statističkim kategorijama timovi biti skoro izjednačeni.

Meč je obilovao prekretima kada su četvrtine u pitanju, pa su tako Lakersi dobili prvu sa 17 poena razlike, Dallas drugu sa 10, domaćin treću sa 6, da bi Dallas u zadnju četvrtinu ušao sa -13 i skoro došao do pobjede (32:20 je bilo za Mavse u zadnjih 12 minuta).

Favorit u ovoj utakmici prema kladionici Mozzart su Lakersi, a kvota na njihovu pobjedu iznosi 1.65. Kvota na pobjedu Dallasa iznosi 2.50, dok ostale kombinacije možete pogledati na ovom linku.

Dallas je znatno popravio svoju formu i dobio čak 8 od 10 zadnjih mečeva. Time su prešli granicu od 50 posto uspješnosti i sada imaju skor 10-9, što ih je dovelo do osme pozicije na Zapadu (a nedavno su bili pri samom snu).

Glavna snaga im je domaća dvorana, jer su tu ostvarili 8 pobjeda i samo 2 poraza, dok u gostima imaju slabih 2-7 (dobili su zadnji meč protiv Houstona u gostima).

Sada je prilika za popravni, posebno zbog činjenice da Lakersi imaju manju rezultatsku krizu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije