Kraj za Raptorse: Boston izbacio prvaka, Jokić ostavio Nuggetse u životu

Fena
Kraj za Raptorse: Boston izbacio prvaka, Jokić ostavio Nuggetse u životu
Foto: NBA / Boston - Toronto 92:87

Boston Celticsi pobijedili su branioca NBA titule - Toronto Raptorse - i plasirali se u finale Istoka.

U odlučujućoj sedmoj utakmici konferencijskog polufinala Celticsi su nakon velike borbe svladali Raptorse 92:87, ostvarivši tako pobjedu u seriji 4-3.

Boston je do pobjede predvodio Jayson Tatum s 29 poena i 12 skokova, a Jaylen Brown ubacio je 21 poen i uhvatio 8 skokova. Kod Raptorsa Fred VanVleet ubacio je 20, a Kyle Lowry 16 poena.

U finalu Istoka protivnik Celticsima, trećem nosiocu, bit će peti nosilac Miami Heat. Bit će to prvi put od 1984. godine, od kad u playoffu nastupa 16 ekipa, da u finalu Istočne konferencije neće igrati ni prvi ni drugi nosilac.

U polufinalu Zapadne konferencije Denver Nuggetsi sinoć su pobijedili Los Angeles Clipperse 111:105 i smanjili rezultat u seriji na 3-2.

Clippersi su kontrolirali utakmicu 40 minuta igre, a njihova se prednost penjala i do 16 razlike. Ipak sve to uspjeli su prokockati u posljednjoj četvrtini.

Sedam minuta prije kraja Nikola Jokić pogodio je tricu kojom je svoju ekipu po prvi put na utakmici doveo u vodstvo (89:88), nakon čega za tim iz Los Angelesa nije bilo povratka.

Jamal Murray u pobjedu je ugradio 26 poena, 8 skokova i 7 asistencija, dok je Jokić utakmicu završio s 22 poena, 14 skokova i 5 asistencija. Kawhi Leonard s 36 i Paul George s 26 poena bili su najefikasniji kod Clippersa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije