Košarkaška reprezentacija BiH otputovala u Vilnius

0
Košarkaška reprezentacija BiH otputovala u Vilnius
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / S utakmice BiH - Litvanija

Košarkaša reprezentacija Bosne i Hercegovine jutros je čarter letom iz Sarajeva otputovala u Vilnius, gdje će večeras odigrati utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Litvanije.

Iako je u toj zemlji proglašeno vanredno stanje, Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) odbila je prihvatiti molbu Košarkaškog saveza BiH da se meč odgodi. S druge strane, FIBA je odgodila susrete Bjelorusija Velika Britanija, Ukrajina Španija i Nizozemska – Rusija, saopćeno je iz KSBiH.

Prvobitno je planirano da naš nacionalni tim ne ide u zemlju u kojoj je proglašeno vanredno stanje zbog dešavanja u Rusiji i Ukrajini, ali nakon što su Košarkaški savez Litvanije i Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) dali garancije da će "Zmajevi" biti potpuno sigurni u Vilniusu, odluka je promijenjena.

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Nesreća u Sarajevu: Udaren pješak, velika gužva u saobraćaju

Reprezentacija BiH u Litvaniju odlazi bez ijednog odrađenog treninga nakon utakmice u Tuzli protiv istog rivala (77:78), ali i skraćenog igračkog kadra.

Na put je krenulo deset Zmajeva koje će na raspolaganju imati selektor Vedran Bosnić: Džanan Musa, Adin Vrabac, Emir Sulejmanović, Kenan Kamenjaš, Ismet Sejfić, Sani Čampara, Ajdin Penava, Aleksandar Lazić, Amar Gegić i Edin Atić.

"Malo čudna situacija za sve nas, ali šta je tu je. Ne treba sad puno o tome razmišljati. Ovi momci što su tu će se boriti, trebamo dati sve od sebe i probati pobijediti", kaže selektor Vedran Bosnić.

Utakmica Litvanija – BiH počinje u 18.30 sati, uz direktan prijenos na kanalu Sport Klub 1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije