Košarkaška reprezentacija BiH poražena od Velike Britanije

Radiosarajevo.ba
Košarkaška reprezentacija BiH poražena od Velike Britanije

Sa sinoćnje utakmice (foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)

U trećoj kavalifikacijskoj utakmici za Evropsko prvenstvo u Litvaniji 2011. godine, košarkaška reprezentacija BiH poražena je od reprezentacije Velike Britanije rezultatom 84:80.

Fotogaleriju možete pogledati ovdje.

Pred oko 3.00 gledalaca u Skenderiji, naša košarkaška reprezentaci odlično je otvorila utakmicu.Na samom početku prve četvrtine izabranici Sabita Hadžića imali su plus osam koševa prednosti. Međutim, do kraja prve četvrtine Britanci su uspjeli istopiti prednost naših, te se primakli na minus dva koša razlike.

U drugoj četvrtini naša reprezentacija je igrala dobro u odbrani i u napada, te se na poluvrijeme otišlo sa rezultatom 48:41 u našu korist.

U treću četvrtinu su bolje ušli Britanci i nakon nekoliko koševa izjednačili rezultat. Uz veliku borbenosti na terenu bh. košarkaša i Britanaca u trećoj četvrtini se lomio rezultat, tako da je na kraju završena neriješnim rezultatom 64:64.

Narednu četvrtinu naši košarkaši su odlično otvorili i na samom početku otišli na plus pet koševa razlike. Međutim, naivnim greškama naše rerzentacije, Britanci se vraćaju u utakmicu. Nakon što su naši košarkaši dva puta propustili da dođu u vodstvo, Britanci su iz kontra napada minute prije kraja otišli na plus četiri poena. U napetoj završnici, Britanci su imali više koncentracije i sreće, pa su praktično u posljednjoj minuti riješili pitanje pobjednika.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije