Košarkašice BiH večeras protiv Albanije

Radiosarajevo.ba
Košarkašice BiH večeras protiv Albanije


U okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ženska košarkaška reprezentacija BiH 11. augusta igra treću utakmicu protiv reprezentacije Albanije. Obje reprezentacije još nastoje ostvariti prvu kvalifikacijsku pobjedu.

Košarkašice BiH su u prošlom kolu izgubile u Tallinnu od favorita grupe, reprezentacije Estonije sa 54:47, dok su Albanke izgubile od Luksemburga na domaćem terenu 44:88.

Selektor reprezentacije BiH Vesna Bajkuša je izjavila za Fenu da su bh. košarkašice uprkos porazu pružile dobru igru protiv Estonije.

''Odigrale smo dobrih tridesetak minuta, ali pale smo na kraju prvenstveno radi malog broja igračica koje, opet, nemaju dovoljno međunarodnog iskustva. Međutim, pokazali smo napredak te ispoštovali većinu dogovorenih stvari'', izjavila je Bajkuša, prenosi Fena.

Dodala je da je atmosfera u reprezentaciji dobra i da nema povrijeđenih, tako da protiv reprezentacije Albanije očekuje pobjedu.

Reprezentaciji se priključila Marina Džinić, perspektivna bh. juniorka kojoj će nastupi za seniorsku reprezentaciju pružiti neprocjenjivo iskustvo.

Utakmica protiv Albanije je zakazana za srijedu u Novom Gradu (Bosanski Novi) u 20 sati.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije