Košarkaši sarajevske Bosne u štrajku?

Radiosarajevo.ba
Košarkaši sarajevske Bosne u štrajku?


Posljednja dva dana košarkaši sarajevske Bosne nisu trenirali, jer kako su naveli iz kluba imaju slobodne dane. Međutim, nezvanično se saznaje da je stručni štab bivšeg evropskog prvaka u štrajku zbog neisplaćenih plata u posljednjih sedam mjeseci, prenosi Dnevni Avaz.

“Igračima je rečeno da će umjesto jednog imati dva slobodna dana. Glavni razlog je želja struke da na taj način skrene pažnju Upravnom odboru kluba na agoniju koju preživljavaju”, kazao je jedan član Bosne koji nije želio otkriti ime, prenosi Dnevni Avaz.

Igrači su nakon nekoliko mjeseci bez primanja primili jednu platu prije nekih dvadesetak dana, pred početak nove sezone. Članovima stručnog štaba te ostalim uposlenicima obećano je isto u roku 4-5 dana, ali taj se period produžio do danas, što je dodatno rasplamsalo nezadovoljstvo.

Novi Upravni odbor, koji je konstituiran u junu, već je potpisao kapitulaciju nedavnom ostavkom predsjednika Emira Ahmetagića. Najavljena je sjednica Skupštine, na kojoj bi bilo izabrano novo rukovodstvo

Milionska dugovanja, oskudan igrački kadar, manjak sponzorskih ugovora i navijača... sve je to teret zbog kojeg su već mnogi digli ruke od Studenata. Da li ćemo zaista doći u situaciju da uskoro kažemo "bio jednom jedan klub"?
Košarkaši Bosne danas bi, kako smo saznali, trebali trenirati. Šta će se dalje dešavati vjerojatno ovisi i o tome kako će se postaviti Upravni odbor.

radiosarajevo.ba




.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije