Košarkaši Budućnosti pobjednici 13. turnira "Mirza Delibašić"

AA
Košarkaši Budućnosti pobjednici 13. turnira "Mirza Delibašić"
FOTO: AA / Košarkaši Budućnosti pobjednici 13. turnira "Mirza Delibašić"
Košarkaši Budućnosti pobjednici su 13. međunarodnog memorijalnog turnira "Mirza Delibašić", igranog u Sarajevu u znak sjećanja na legendu bh. košarke.

Košarkaši kluba iz Podgorice slavili su u finalnom dvoboju protiv slovenačke Krke rezultatom 88:64 (23:19, 20:12, 21:18, 24:15).

Slovenačka Krka je povela na startu utakmice, ali je Budućnost napravila seriju od 10:0 ostvarivši prednost od 23:19 koju nije ispuštala do kraja prve četvrtine. Druga četvrtina je protekla u vodstvu podgoričkog tima, a rezultat nakon prvih 20 minuta bio je 43:31.

Budućnost je u posljednju četvrtinu meča ušla sa vodstvom od 15 poena, a na plus 20 su došli sedam minuta prije kraja meča. Prednost od plus 20 zadržali su do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Na ovogodišnjem turniru, koji je počeo jučer u Skenderiji, učestvali su KK Budućnost VOLI iz Podgorice, OKK Sloboda Tuzla, slovenačka Krka iz Novog Mesta, te domaćin KK Bosna Royal.

Prije današnjeg finala, odigrana je i utakmica za treće mjesto u kojoj su bolji bili košarkaši Bosne Royal, koji su Slobodu pobijedili rezultatom 67:63.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije