Košarkaši Bosne slavili u Tuzli

Radiosarajevo.ba
Košarkaši Bosne slavili u Tuzli

U posljednjoj utakmici 10. kola Lige 8, Bosna je kao gost svladala Slobodu rezultatom 86:81.

Tuzlaci su dobro otvorili utakmicu, ali su se na kraju ipak radovali igrači Bosne, koji su predvođeni sjajnim Ivanovićem upisali osmu pobjedu i tako se poravnali s Širokim i Igokeom.

Tuzlaci su prvo poluvrijeme stvorili dobru razliku u odnosu na Studente, sjajne akcije i proigravanja od Jovanovića, sjajni potezi Halilovića i Velimirovića su oduševljavali tuzlansku publiku večeras, Ranko Velimirović je u prvom poluvremenu ubacio čak 5 trojki, na poluvrijeme je Sloboda Dita otišla sa vodstvom od 52-45.

Međutim u drugom poluvremenu apsolutno drugačija slika na terenu, zatvorile su Sarajlije najvažniju kariku igre Sloboda Dite, Zlatka Jovanovića koji je večeras postigao samo 16 poena, kažemo samo, zbog toga jer Jovanović u gotovo svakoj utakmici na svoj konto upiše mnogo više poena.

Bosna je u gotovo svim segmentima igre nadigrala Tuzlake, dvije minute pred kraj imala je Bosna najveće vodstvo na utakmici, 78-68 a onda Dalibor Peršić pogađa dvije vezane trojke što je vratilo nadu navijačima u Mejdanu da njihovi ljubimci večeras ipak mogu iznenaditi Bosnu, međutim njihove snove o pobjedi srušio je Goran Ikonić koji već u narednom napadu pogađa trojku i odgovara Daliboru Peršiću.

Veoma važna pobjeda za ekipu Bosne s kojom imaju veliku šansu izboriti prvo mjesto u ligi 8 a na taj način i učešće u NLB ligi naredne sezone, Sloboda Dita ukoliko želi play off na domaćem terenu moraju savladati Hercegovac i Borac u posljednjem kolu dok bi im nepohodna bila pobjeda i u Trebinju sa ekipom Leotara.

Pored Ivanovića, koji je ubacio 17 poena, u redovima Bosne istakao se i Vučurević sa 14, te Ikonić, koji je i odlučio pitanje pobjednika. Kod Tuzlaka Jovanović je ubacio 16, a Peršić 13 poena.

Nakon utakmice treneri obje ekipe su dali komentar o utakmici za naš portal....

"Utakmica je bila jako kvalitetna ali desilo se ono čega sam se plašio, prvo poluvrijeme smo odigrali veoma dobro sa dobrim procentom šuta iz gotovo svih pozicija, međutim pobjede nas je koštalo loše zagrađivanje pod košem, igrači Bosne su skupili oko 20-tak skokova što je po meni odlučilo pobjednika večerašnje utakmice, mogu samo da čestitam svojim igračima na dobroj utakmici te igračima Bosne na pobjedi, Večeras je pobjedio sretniji i spretniji protivnik", rekao je trener domaće ekipe Senad Muminović.

"U borbi za play off nije ništa izgubljeno, ova utakmica je mogla mnogo da nam pomogne međutim mi smo poraženi, idemo dalje igrati a ja se nadam da ćemo se na kraju plasirati u polufinale košarkaškog prvenstva", dodao je on.

"Svaka pobeda je važna i nema lakih utakmica na strani, naroočito protiv Slobode, Mi smo očekivali dobru igru Slobode i težak meč, igrali su jako nadahnuto te jako motivisano jer i oni imaju jako veliki takmičarski motiv u borbi za play off. Sloboda je stvarno odigrala fenomenalno prvih 20 minuta, međutim ono što je bilo dobro za nas je da ta razlika nije bila previše velika pa smo u drugom delu brzo došli do te neke ravnoteže, promenom načina odbrane malo smo neutralisali tu picken roll igru Jovanovića, Velimirovića i Lerića, ono čime sam jako zadovoljan je to što su moji igrači pokazali jedan karakter da i kada ne ide pronašli su put do pobede, ovo je bila jedna od kvalitetnijih utakmica u ligi 8", rekao je Vlada Vukoičić za sportin.ba.

"Što se tiče borbe za prvo mesto, mi nemamo mnogo kalkulacija, ova pobeda u gostima mnogo znači ali ako mi želimo siguran plasman u ligu 8 do kraja morao pobediti sve utakmice", dodao je trener Studenata.

sportin.ba/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije