Košarkaši Bosne gostuju bivšem prvaku ABA lige

Fena
Košarkaši Bosne gostuju bivšem prvaku ABA lige
Košarkaši sarajevske Bosne Royal danas gostuju ekipi Vršca u susretu 12. kola Druge ABA lige.

Vršac je na svom terenu u ovoj sezoni regionalnog takmičenja neporažen, a tu seriju pokušat će nastaviti protiv Bosne.

Nakon 11 odigranih kola Vršac zauzima drugo mjesto na tabeli, s istim omjerom pobjeda i poraza kao prvoplasirana Sixt Primorska, ali nešto slabijom koš razlikom.

Trener Bosne Royal Aleksandar Damjanović ističe da je Vršac favorit u ovom duelu.

"Očekuje nas teško gostovanje. Ekipa Vršca je odlična, mlada i veoma kompaktna, a igraju u odličnoj formi i sigurno su favoriti u ovoj utakmici. Mi imamo nekih zdravstvenih problema, ali dat ćemo maksimum da se što bolje suprotstavimo domaćinu", rekao je Damjanović.

Bosna je trenutno na omjeru od dvije pobjede i devet poraza, a sarajevski kolektiv od početka sezone muče brojni problemi zbog kojih ekipa ne uspjeva ostvariti niz dobrih rezultata.

Igrač Bosne Royal Jamir Hanner ističe da ekipa mora ispoštovati dogovore iz svlačionice ako želi imati šansu protiv Vršca.

"Znamo da nas očekuje teška utakmica. Moramo poštovati dogovore iz svlačionice ako želimo imati neku šansu na ovoj utakmici. Vršac je mlada i borbena ekipa koja igra odličnu košarku", rekao je košarkaš.

Utakmica 12. kola regionalne Druge ABA lige igrat će se večeras u 18 sati.

Sat vremena kasnije u Mostaru počinje meč između Zrinjskog i Splita.

Zrinjski također igra odlično kod kuće, a trenutno je na petom mjetu tabele sa šest pobjeda i pet poraza. Mostarci su u ovom meču blagi favoriti s obzirom da je Split deveti s pet pobjeda i šest poraza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije