Košarkaši BiH večeras protiv Slovačke

Radiosarajevo.ba
Košarkaši BiH večeras protiv Slovačke
Seniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u dvorani Mirza Delibašić KSC Skenderija dočekuje selekciju Slovačke, u susretu 2. kola pretkvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.

Izabranici selektora Duška Vujoševića pretkvalifikacije su počeli porazom od selekcije Švedske u Norrkopingu (81:73). Vujošević je na jučerašnjoj konferenciji za medije naglasio da ekipi sada treba mir kako bi se bh. košarkaši maksimalno posvetili meču protiv Slovačke.

"Svi misle da će protiv Slovačke biti laka utakmica, a najteže je dobiti unaprijed dobivene utakmice. Ovom timu je svaki protivnik ozbiljan. Slovaci će doći rasterećeni, a siguran sam da će igrati zonsku odbranu. Znamo da će biti teška utakmica", rekao je Vujošević.

Mladi bh. košarkaš Džanan Musa naglašava da ekipa mora ispuniti ono što selektor od nje traži, te da se svaki igrač mora boriti do posljednje kapi krvi. 

"Nama sada treba podrška, a mi ćemo zauzvrat ostaviti srce na terenu", izjavio je Musa.

Reprezentativac Aleksandar Lazić također očekuje težak meč protiv Slovačke.

"Moramo dati svoj maksimum, a mislim da nas očekuje teška utakmica. Slovačka je težak protivnik, međutim uz podršku navijača možemo do pobjede", rekao je Lazić i pozvao navijače da dođu u Skenderiju.

Susret u Skenderiji počinje u 20 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije