Košarkaši BiH startovali pobjedom

Radiosarajevo.ba
Košarkaši BiH startovali pobjedom
Foto: Fotoservis

Muška košarkaška reprezentacija BiH otvorila je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo trijumfom nad selekcijom Ukrajine i to rezultatom 86:76. Može se reći da su izabranici Sabita hadžića do trijumfa u dvorani Mirza Delibašić došli sa lakoćom, s obzirom da su tokom cijele utakmice imali značajniju prednost.

Sam početak susreta pokazao je da su naši momci raspoloženi za igru, a posebno to važi za Domercanta i Vardu preko kojih smo u startu došli do prednosti koju smo zadržali do kraja susreta. Tko se na poluvrijeme otišlo rezultatom od 45:35.

Sredinom treće četvrtine Ukrajinci su došli na minus pet (55:50), ali čini se da je to bilo jedino što su gosti usojeli napraviti protiv naših raspoloženih momaka. Do kraja treće četvrtine došli smo do 14 poena prednosti i već tada je pitanje pobjednika bilo riješeno. Tako je i sam kraj utakmice odigran u nešto ležernijem tonu, a pobjeda od 10 poena razlike koliko je bilo na kraju, mogla je biti i znatno veća.

Da su naši momci u večerašnjem susretu bili više nego raspoloženi pokazuje i činjenica da je čak pet naših reprezentativaca susret završilo s više od 10 postignutih poena (Bajramović 18, Domercant 16, Varda 12, Đedović 11, Gordić 11).

Najefikasniji Ukrajinac bio je Pecherov s 23 poena, a dobru partiju pružio je i Postozunov, koji je postgao 14 poena.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije