Košarkaši BiH ipak idu u baraž

Radiosarajevo.ba
Košarkaši BiH ipak idu u baraž


Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine trijumfalno je završila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, savladavši u posljednjem kolu grupe B Makedoniju sa 83:71.

Pobjedom smo tako zauzeli četvrtu poziciju u grupi, ali ono što je zanimljivo i što ulijeva nadu da bi ipak mogli biti putnici na Eurobasket 2011 u Litvaniji jeste odluka da svih deset selekcija (pet direktno ide na EP) iz kvalifikacija, uključujući i BiH, naredne godine igraju razigravanje za posljednje mjesto na košarkaškoj smotri u Litvaniji.

Ovo je po završetku meča rekao zvaničnik makedonskog saveza, istvoremeno i predsjednik Takmičarske komisije Evropske košarkaše federacije (FIBA Europe), prenosi Dnevni avaz.

"Da nas nisu pratili problemi od početka, a tu mislim na otkaze igrača i povrede u toku kvalifikacija, ubijeđen sam da bi se plasirali na Evropsko prvenstvo», kazao je za SCsport.ba Sabit Hadžić nakon sinoćnje pobjede.

"Čestitam Makedoncima kojima je to pošlo za rukom i koji su za razliku od Velike Britanije čisto odigrali sve utakmice u kvalifikacijama. Nadam se da ćemo naredne godine biti jači i da ćemo spremniji dočekati dodadatne kavlifikacije", dodao je naš selektor za SCsport.ba.

BiH pobjedom završila kvalifikacije (VIDEO)

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije