Komšić: Uspjeh bosanskohercegovačkih košarkašica učinio nas je izuzetno ponosnim

1
Radiosarajevo.ba
Komšić: Uspjeh bosanskohercegovačkih košarkašica učinio nas je izuzetno ponosnim
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić uputio je čestitku ženskoj košarkaškoj reprezentaciji BiH nakon pobjede u osmini finala protiv reprezentacije Republike Hrvatske u Strazbourgu.

’’Uspjeh bosanskohercegovačkih košarkašica na Evropskom prvenstvu 2021 učinio nas je izuzetno ponosnim. Nakon pobjede na utakmicama protiv reprezentacije Belgije i Turske, nije bilo sumnje da će se pozitivni rezultati nastaviti nizati, te da će savladati i reprezentaciju Hrvatske.

U ime svih građana i građanki Bosne i Hercegovine, i u svoje lično ime, želim im mnogo uspjeha u četvrtfinalu takmičenja", poručio je Komšić.

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva, nakon što su u nokaut fazi nadigrale Hrvatsku (80:69).

BiH je s ovom pobjedom ostvariila historijski plasman i prvi put se u historiji plasirala među osam najboljih na Eurobasketu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije