Kobe odveo Lakerse u finale

Radiosarajevo.ba
Kobe odveo Lakerse u finale

Košarkaši LA Lakersa pobijedili su u šestoj utakmici finalne serije Zapadne konferencije NBA lige Nuggetse u Denveru 119:92. Četvrtom su se pobjedom u seriji plasirali u finale.

Tamo će se susresti ili s Orlando Magicom ili s Cleveland Cavaliersima, koji šesti dvoboj (rezultat je 3-2 za Orlando) igraju noćas (subota).

Kobe Bryant predvodio je niz raspoloženih suigrača za najuvjerljiviju pobjedu u seriji. Zabio je 35 poena i dodao 10 asistencija. Pau Gasol i Lamar Odom dodali su po 20, a Trevor Ariza 17 poena za pobjednike, koji su iz igre gađali koš s 57.3 posto preciznosti.

Za goste, koji su sasvim zakazali pred svojom publikom ne pruživši nikakav otpor, Carmelo Anthony je ubacio 25, a J.R. Smith 24 koša. Chauncey Billups zaustavio se na deset koševa i devet asistencija.

Lakersi su se plasirali u rekordno, 20. finale NBA lige. Borit će se za 15. naslov prvaka u klupskoj povijesti. Izbaci li Orlando Clevelanda, imat će kalifornijska momčad prednost domaćeg terena.

"Najbolje smo sačuvali za kraj. Bili smo raspoloženi od prve do posljednje minute", izjavio je trener Lakersa Phil Jackson.

NBA doigravanje, Zapadna konferencija, finale:

Denver Nuggets (2) – LA Lakers (1) 92:119 (Bryant 35k, 10a, 6s, Gasol 20k, 12s, 6a, Odom 20k, 8s / Anthony 25k, J.R. Smith 24k)

LA Lakersi su dobili seriju 4-2

index.hr/radiosarajevo.ba
3

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije