Ko je Bryantova udovica? Njegova porodica nije je htjela, a fanovima se zamjerila

Radiosarajevo.ba
Ko je Bryantova udovica? Njegova porodica nije je htjela, a fanovima se zamjerila
Instagram / Ko je Bryantova udovica

Oči javnosti bile su uprte u mladog Kobea Bryanta nakon što je najavio zaruke sa ženom o kojoj u to vrijeme niko nije znao apsolutno ništa. No ubrzo se doznalo da se radi o 18-godišnjoj maturantici srednje škole Marina u Huntington Beachu.

Fokus se nakon toga prebacio na misterioznu zaručnicu koju je igrač Lakersa nazivao "svojom zvijezdom", a Vanessa Laine preko noći je došla pod povećalo javnosti i s vremenom postala puno više od crtice u bogatoj sportskoj biografiji košarkaške legende.

Od djevojke iz spotova do žene košarkaša

Upoznali su se 1999., kada je Vanessa imala samo 17 godina i pojavila se u spotu grupe Tha Eastsidaz, a Bryan ju je upoznao kada je pokušao započeti muzičku karijeru koja nije zaživjela. No u tim je krugovima upoznao Vanessu. 

Njena prijateljica Monica Squadrill 2005. za Times je izjavila da je Vanessa bila opčinjena Kobeom i da je u školu dolazila noseći njegove fotografije. Mnogi joj tada nisu vjerovali da je s njim u vezi jer već je ostvario golem uspjeh u NBA-u. Nakon što je napunila 18, ona i Kobe vrlo su se brzo zaručili i vjenčali u aprilu 2001.

S vjenčanja su izostali njegovi roditelji jer Kobeov otac, bivši NBA igrač Joe Bryant, nije odobravao njihov brak jer Vanessa je latino, a ne Afroamerikanka. To je narušilo njegov odnos s ocem, a Joe je kasnije čak i demantirao sinove izjave rekavši da nema ništa protiv i da je to njegov život.

Na počecima braka Vanessa je savršeno igrala ulogu žene košarkaša, dolazila na tekme i pratila ga na društvenim okupljanjima, a u januaru 2003. rodila je kći Nataliju Diamante. Iako je trebalo neko vrijeme, u medijima su se počeli pojavljivati i negativni napisi o njoj. Držala se podalje od ostalih žena košarkaša, bila nepristojna prema zaposlenicima trgovina, a mediji su joj svojevremeno zamjerili i to što se na utakmici pojavila u majici vulgarnog natpisa.

Ko je Bryantova udovica - undefinedFoto: CNN: Ko je Bryantova udovica

No sve su to bile sitnice.

Skandal koji je sve promijenio

Naime, šest mjeseci nakon rođenja Natalije, Bryant je optužen za seksualni napad na 19-godišnju zaposlenicu hotela u Coloradu. U prvom razgovoru s detektivima Bryant je poricao da je večer ranije stupio u seksualni donos s djevojkom i naglašavao koliko mu sve ovo može negativno utjecati na sportsku karijeru i ugled. Nakon što su mu detektivi obećali da ova priča neće doprijeti do Vanesse, Bryant je priznao da je spavao sa ženom koja ga optužuje, prenosi Index.hr

On je tvrdio da je seks bio dobrovoljan, a ona da su se poljubili i da ju je, kada je pokušala izaći iz njegove sobe, košarkaš zgrabio za vrat i silovao.

Dvije sedmice kasnije optužnica je podignuta, a Vanessa je sjedila pored Bryanta tokom novinske konferencije u centru Staples.

"Nisam je natjerao da radi bilo šta protiv svoje volje. Sjedim pred vama i ljut sam na sebe, gadim se samog sebe jer sam počinio preljub. Volim svoju suprugu svim srcem. Ona je moja kičma", rekao je tada Bryant.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije