KK Partizan ostaje bez kapitena: Kevin Punter ide u Barcelonu

0
Radiosarajevo.ba
KK Partizan ostaje bez kapitena: Kevin Punter ide u Barcelonu
Foto: EPA - EFE / Kevin Punter udara Džanana Musu

Košarkaši Partizana će ostati bez Kevina Puntera, budući da će kapiten crno-bijelih, kako piše Eurohoops, karijeru nastaviti u Barceloni.

Prema pisanju ovog specijaliziranog košarkaškog portala, Punter je sa Barcom dogovorio dvogodišnji ugovor, pa poslije dvije sezone napušta Partizan okićen titulom prvaka ABA lige.

Partizan je ABA ligu osvojio u finalnoj seriji protiv Crvene zvezde kada je Punter u petoj utakmici bio najbolji igrač svog tima.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Eurohoops piše da je novi MVP finala ABA lige dobio ugovor vrijedan šest miliona eura za dvije sezone.

Tridesetogodišnjak je prethodne sezone prosječno imao 16,1 poen, 2,1 skok i dvije i po asistencije, dok je šutirao 49,1 posto iz igre za dva i 44,3 posto za tri poena.

💣 Kako Eurohoops javlja Kevin Punter je novi igrač Barselone! Potpisao je ugovor na 2 godine! #kkp #kevinpunter #techsporttv

Posted by Tech&Sport Serbia on Monday, June 26, 2023

Pod njegovim vodstvom, Partizan je otišao do Top 8 Eurolige, gdje je poražen od Real Madrida u pet utakmica, iako je vodio sa 2:0 u seriji.

Džanan Musa i društvo iz Reala su preokrenuli rezultat, došli do pobjede od 3:2 i kasnije u finalu nadigrali Olympiacos.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije