KK Bosna traži centra za utakmicu sa protiv Nancyja

Radiosarajevo.ba
KK Bosna traži centra za utakmicu sa protiv Nancyja
Košarkaši Bosna ASA BHT fotoservis
 

Košarkaški klub Bosna ASA BH Telecom 29. septembra u Sarajevu igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za FIBA Eurochallenge kup protiv francuskog Nancyja.

Neočekivani odlazak prvog centra i kapitena ekipe Aleksandra Damjanovića u Švedsku promijenio je planove kada je u pitanju dovođenja Amerikanca Ernesta Scotta, jer se ukazala potreba za dovođenjem centra.

Bosnin portparol Danko Delibašić je izjavio Feni da je atmosfera u ekipi pozitivna i da se u klubu trenutno radi na dovođenju centra. On smatra da Bosna može ostvariti pozitivan rezultat iako solucija za tu poziciju još nije na vidiku.

''Momci naporno treniraju, atmosfera je pozitivna i svi očekujemo povoljan rezultat protiv Nancyja. Kako sada stvari stoje, na poziciji centra ćemo najvjerovatnije imati Zimića i Klinca, jer pojačanje još nismo našli'', kazao je Delibašić.

Uz oporavljenog Marka Batinu, koji je počeo trenirati, ''studenti'' bi trebali dočekati Nancy spremni i u punom sastavu.

Utakmica u Sarajevu je na rasporedu 29. septembra u 17.00 sati.

fena/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije