KK Bosna suspendovana za dovođenje pojačanja

Radiosarajevo.ba
KK Bosna suspendovana za dovođenje pojačanja

KK Bosna ASA BH Telecom suspendovana je od Međunarodne košarkaške federacije (FIBA), a suspenzija se odnosi na zabranu dovođenja novih igrača uoči naredne sezone u ovaj klub.

Razlog za sankcije su, kako prenosi Dnevni avaz, neizmirena dugovanja prema bivšem igraču Nikoli Vučuroviću, kojem klub dugujo skoro 180.000 KM. Prema saznanju ovog lista Bosni je zabranjeno registrirati nove igrače iz inostranstva, a sankcije će biti na snazi sve dok Bosna ne isplati dug Vučuroviću.

"Kada budemo imali rješenje, kontaktirat ćemo ne samo Vučurovića nego i sve ostale prema kojima klub ima obaveze. Nadamo se da ćemo dio odgovora dobiti nakon sjednice Skupštine i konstituiranja novog Upravnog odbora", rekao je  direktor kluba Admir Bukva za Dnevni avaz..

Nestrpljivo se očekuju planovi novog rukovodstva i u aktuelnom igračkom kadru. Kako navodi Bukva, još uvijek niko nije najavio odlazak, ali nastavak saradnje zavisi od toga da li će klub smoći snage da riješi barem dio nagomilanih finansijskih problema.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije