KK Bosna sredinom septembra organizira 12. memorijal Mirza Delibašić

Radiosarajevo.ba
KK Bosna sredinom septembra organizira 12. memorijal Mirza Delibašić
Košarkaški klub Bosna Royal 16. i 17. septembra u Sarajevu 12. put organizira međunarodni memorijalni turnir "Mirza Delibašić", u znak sjećanja na svog proslavljenog igrača i najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine svih vremena.

Turnir je i ove godine zadržao visoki rang što garantira učešće kvalitetnih ekipa - Cedevita (Hrvatska), MZT Skoplje (Makedonija) i Budućnost (Crna Gora), te KK Bosna Royal kao domaćina.

Na pres-konferenciji direktor KK Bosna Royal Damir Krupalija kazao je da su učesnici Memorijala u samom vrhu regionalne košarke.

"To će biti sjajna prilika da, prije svega publika vidi dobre košarkaške predstave. U dva dana imat ćemo četiri jake utakmice. Nama u klubu to će biti pogled u budućnost. Nadam se skoroj budućnosti povratku u Jadransku, odnosno ABA ligu kada to rezultatski i organizaciono zaslužimo", rekao je Krupalija.

Naveo je da će ekipu u narednoj sezoni Lige 12 predvoditi povratnici Goran Ikonić i Saša Vasiljević.

"Kostur ekipe već imamo. To je osam-devet ljudi koji su u punom trenažnom procesu. Za nekih sedam do deset dana zatvorit ćemo kompletnu konstrukciju ekipe, s još dva-tri igrača, ovisno o stanju na tržištu košarkaša. Kada budemo kompletirani i kada nam se pridruži trener Gvozdić, imat ćemo pravu sliku stanja u ekipi", dodao je Krupalija.

Košarkaš Saša Vasiljević ekipi se pridružio prošle sezone u finišu A1 lige i tako doprinio osvajanju prvog mjesta "Studenata" u tom takmičenju.

"Drago mi je što sam ponovo tu. U prethodna dva mandata sam s ostalim drugarima osvojio titulu i 'malu titulu' prošle godine. Ove godine nećemo se zareći i obećati titulu. Tu smo da vratimo košarku u Sarajevo, da igramo pred punim tribinama. Ekipa je sastavljena od odličnih momaka, napravit ćemo pravu atmosferu u i van tima. Svi ćemo biti Bosna, želimo da vratimo publiku i da igramo dobru košarku. Nadam da ćemo s pravim ljubiteljima košarke i s nama na terenu ostvariti zacrtane ciljeve", kazao je Vasiljević.

Na otvaranju Memorijala , 16. septembra sastat će se MZT Skoplje i Budućnost (18 sati), dok će od 20.30 sati snage odmjeriti Bosna Royal i Cedevita.

Dan kasnije, 17. septembra, u 18 sati igrat će se utakmica za treće mjesto, dok je finale na programu u 20.30 sati.

Dan prije početka ovog memorijala (15. septembra), KK Bosna Royal će u 20.00 sati u Skenderiji organizirati veliki rock koncert "Svi smo mi Bosna", koji će biti uvod za turnir.

Frontmen grupe Konvoj Nedžad Merdžanović izrazio je zadovoljstvo pozivom organizatora da ova grupa bude učesnik koncerta.

"Drago nam je što ćemo s ostalim grupama učestvovati na ovako velikom hepeningu i povratku KK Bosna na mjesto koje mu ustvari i pripada. Mi smo se u vrlo kratkom razgovoru odlučili da na ovaj način podržimo KK Bosna", istaknuo je Merdžanović.

Na koncertu će osim Konvoja još nastupiti sarajevske rock grupe Erogene zone, Sikter, Skroz i Futavci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije