KK Bosna Royal za vikend domaćin Memorijala "Mirza Delibašić"

Radiosarajevo.ba
KK Bosna Royal za vikend domaćin Memorijala "Mirza Delibašić"
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / S konferencije za medije uoči Memorijala "Mirza Delibašić"

Košarkaški klub Bosna Royal, u subotu i nedjelju, 29. i 30. septembra, bit će domaćin Memorijalnog turnira “Mirza Delibašić”.

Turnir se, kao i svake godine, održava u znak sjećanja na velikana bh. košarke i sporta uopće – Mirzu Delibašića Kinđeta.

Na turniru će, pored KK Bosna Royal, nastupiti mostarski Student, Vogošća i Kakanj. Ulaz na turnir je slobodan. 

Prisutnima su se na konferenciji za medije obratili predsjednik Upravnog odbora KK Bosna Royal Harun Mahmutović,  trener “Studenata” Denis Bajramović, te Atif Durak, košarkaš KK Bosna Royal. 

“Turnir Mirza Delibašić organizujemo u čast legende bh. sporta i velikog čovjeka. Odmah da kažem da Mirza zaslužuje turnir u Sarajevu, kakav se desio onaj u Zadru prije nekoliko dana, s velikanima Evrope. Mi smo ovaj turnir napravili u kapacitetu koji trenutno posjedujemo”, rekao je Mahmutović.

Predsjednik Upravnog odbora KK Bosna Royal dodao je da ga kao jednog od čelnika kluba nije sramota što će biti nešto siromašiniji sastav ekipa.

“Prije svega, hvala ekipama Studenta, Kaknja i Vogošće što će nastupiti. Mirza Delibašić treba da dobije i svoju ulicu i puno više. Nadam se da će svi to svakako shvatiti nekada. Turnir kreće 29. septembra. Možda je skromno, ali nećemo dozvoliti da se prekine tradicija održavanja ovog turnira”, dodao je Mahmutović.

Denis Bajramović, trener KK Bosna Royal je dodao da mu je drago što ću prvi put biti sudionik ovog turnira.

“Nemam kompetenciju da pričam o besmtrnom Mirzi Delibašiću. Budući da smo u klubu odredili jednu drugu strategiju, imamo na dispoziciji domaće igrače, nekoliko reprezentativaca u omladinskim kategorijama. Imamo motiv i ambiciju da radimo sve bolje svakog dana. Vrijeme nam je neprijatelj, ali to ćemo kompenzirati radom i motivacijom. Prvi rezultati će se vidjeti prvog mjeseca. Vjerujem u ovaj projekt, molim sve u klubu i okolo da imaju strpljenja. Na turniru ćemo vidjeti koliko možemo uraditi u ovom trenutku”, istakao je Bajramović.

Košarkaš Atif Durak pozvao je navijače da u što većem broju isprate turnir.

“Pozvao bih navijače, koji će trebati istrpiti neke početne greške, da imaju strpljenja. Bosna je veliki brend, nadam se da će to ostati”, naglasio je Durak. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije