KK Bosna ponovo proživljava lijepe dane: 'Apetiti su porasli, mjesto nam je u ABA ligi'

1
A. Vatreš
KK Bosna ponovo proživljava lijepe dane: 'Apetiti su porasli, mjesto nam je u ABA ligi'
Foto: KK Bosna / Šampionska fotografija KK Bosna

Poslije 14 godina čekanja Košarkaški klub Bosna osvojio je trofej. Slavili su popularni Studenti na završnom turniru Kupa Mirze Delibašića odigranom u maloj dvorani Skenderije proteklog vikenda i vratili pehar u Sarajevo.

Predvođeni bivšim igračem, a sadašnjim trenerom Aleksandrom Acom Damjanovićem, Studenti su u polufinalnu deklasirali bh. prvaka Igokeu (86:69), dok su u finalu bili bolji od Širokog (83:73).

Dobar restart

Najgovještaj je to nekih ljepših vremena za bivšeg prvaka Europe nakon dosta dugog, tmurnog perioda.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

"Svi u klubu smo veoma sretni i zadovoljni. Došli smo do tog trofeja na koji smo čekali dugo vremena. Ovog puta smo uspjeli. Reći ću zasluženo, što smo pokazali kroz čvrste i dobre utakmice“, rekao je Damjanović u razgovoru za Radiosarajevo.ba.

Damjanović je na klupi Studenata prošlog ljeta naslijedio Josipa Pandžu, od kada kreće Bosnin uspon.

Aleksandar Damjanović i Dubravko Barbarić

"Prošlog ljeta u klub je stigao i novi predsjednik (Dubravko Barbarić op.a.). Stvari su na neki način posložene. Napravljen je dobar restart u svim segmentima u klubu. Krenulo se i s boljim radom što se tiče našeg razvojnog tima, koji zaista dobro napreduje u nižim ligama. Neki rezultati na početku se nisu poklopili tako da sam ja došao na mjesto glavnog trenera i mislim da smo od tada odradili solidan posao. Imali smo i težak put do samog finalnog turnira Kinđetovog kupa".

Bosna je trenutno lider i u Prvenstvu BiH s omjerom 15-3.

"U prvenstvu se trudimo da ostanemo na dobrom kolosijeku i budemo što bolje plasirani, jer nam je cilj da dođemo do ABA 2 lige. Dobro stojimo na tom putu. Za sada nam ide dobro. Međutim, puno je još posla pred nama, puno utakmica i  zahtjevnih protivnika. Mi ćemo i dalje črvsto ostati na zemlji jer smatram da samo radom možemo doći do rezultata".

Svjesni kvaliteta

Apetiti su sada porasli, a s razlogom se već priča i o tituli prvaka.

"Uvijek kada dođe do dobrog rezultata, u ovom slučaju osvajanja trofeja, malo porastu apetiti. Međutim, mi smo svjesni svojih kvaliteta, vjerovali smo u sebe i tako ćemo nastaviti. Da li će nam to donijeti još neki od trofeja teško je reći. Ali smo sigurni da uz dobar pristup i dobar rad možemo doći do dobrih rezultata. Pričati o nečemu više je malo nezahvalno iz ove pozicije. Ako se ukaže prilika mi ćemo sigurno dati sve da to ostvarimo."

Sve ovo je početak Bosninog plana vraćanja na staze stare slave.

Aleksandar Damjanović

"Određeni cilj za ovu sezonu je da se kroz prvenstvo kvalifikujemo za ABA 2 ligu i dođemo na taj drugi nivo reagionalnog takmičenja. Taj posao je vrlo zahtjevan i traje, to je čitav jedan proces. Ja sam siguran da će Bosna u skorijem periodu da izbori ABA 2 ligu, a onda i ABA ligu. Mislim da je to mjesto koje Bosni zaista pripada. Tamo je već bila. Bitno je da mi znamo šta hoćemo. Vjerujem da će to na kraju donijeti i plasman i rezultat", dodao je Damjanović za Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije