KK Bosna oslabljena protiv Borca

Radiosarajevo.ba
KK Bosna oslabljena protiv Borca

Košarkaški klub Bosnu sutra 26.1.2010. godine očekuje meč četvrtfinala kupa BiH protiv velikog rivala Borca iz Banja Luke. Na konferenciji za novinare, koja je održana u prostorijama kluba, predstavljeno je stanje ekipe prije sutrašnjeg meča.

"Borac je ove sezone već poražen, ali je sigurno da sutra Bosnu taj rezultat ne smije opustiti jer je Borac sigurno uigraniji i opasniji tim u odnosu na to sedmo kolo. Bosna će sutrašnji meč dočekati jača za Aleksanda Damijanovića, igrača koji je pojačao našu centarsku poziciju za ostatak sezone", rekao je Danko Delibašić, glasnogovrnik studenata.

Danko Delibašić (FOTO: Denis Ruvić/Radiosarajevo.ba)

Prisutnim medijima su se obratili Damir Zeljković pomoćni trener Bosne i bek Marko Radić: "Nama u goste dolazi jedna od najboljih ekipa u ligi a to je garant da ćemo najverovatnije gledati poprilično kvalitetnu i po mom mišljenju neizvjesnu utakmicu."

Damir Zeljković (FOTO: Denis Ruvić/Radiosarajevo.ba)

„Sigurno neće biti lako dolazi nam kvalitetna ekipa Borca, to pokazuje i tablica u ligi. Mi imamo dosta problema za povredama upitan je nastup Zimića, Buze i Krušlina, ali pozitivna stvar je da nam se vratio Damijanović koji će nam pomoći sa svojim iskustvom. Ukoliko nametnemo svoj ritam pobjeda ne bi trebala doći u pitanje“, rekao je bek studenata Marko Radić.

Utakmica se igra u maloj dvorani KSC-a Skenderija sa početkom u 18:00.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije