Kikanović još uvijek nije dobio odluku o suspenziji

Radiosarajevo.ba
Kikanović još uvijek nije dobio odluku o suspenziji


Osmomjesečna suspenzija zbog uzimanje nedozvoljenih doping sredstava za Elmedina Kikanovića trebala bi isteći 7. februara. Međutim, naš košarkaški reprezentativac još uvijek nije dobio zvaničnu odluku FIBA, koja je trebala potvrditi kaznu KS BiH, koji je odredio osmomjesečnu suspenziju za nekadašnjeg centra Crvene Zvezde, piše scsport.ba.

Kikanović je zbog toga na ledu i s nestrpljenjem čeka potvrdu FIBA-e kako bi se mogao skoncetrisati na individualne pripreme. Naime, on formu na individualnim treninzima održava u rodnoj Tuzli. Gdje će poslije suspenzije nije poznato. No, nije isključena mogućnost da obuče i dres Slobode u samoj završnici Lige 13.

Podsjetimo kako je on uzimao nedozvoljena sredstva u polufinalu prošlogodišnjeg plej-ofa u utakmicama Crvene Zvezde i Partizana. On je i priznao da je koristio određena sredstva, ali da nije znao kako se ona nalaze na popisu zabranjenih.

scsport.ba/radiosarajevo.ba
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije