Kidd ugasio Sunse, potop Spursa (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Kidd ugasio Sunse, potop Spursa (VIDEO)

Phoenix Sunsi ove sezone neće vidjeti doigravanje. Kraj jedne velike generacije, i još veće karijere Shaquillea O'Neala sve je bliže, a presudan poraz nanio im je Dallas (140:116) predvođen fenomenalno raspoloženim Jasonom Kiddom. Na Zapadu je tako sve riješeno što se tiče putnika u playoff jer da bi Sunsi zamijenili mjesta s Dallasom morali bi pobijediti u svih 5 preostalih utakmica, dok bi Dallas trebao upisati isto toliko poraza.

"Više se ne nadamo" - rekao je Steve Nash (12 poena, 8 asista), čija je ekipa na poluvrijeme otišla s čak 81 primljenim košem i zaostatkom od 22 poena razlike. Grant Hill bio je razočaran: "mislio sam da ćemo odigrati tvrdu utakmicu i konkurirati za pobjedu."

Dirk Nowitzki šutirao je nevjerojatnih 10/12 za 28 poena a Jason Terry je dodao 18. Dallasu do kraja regularnog dijela sezone još preostaje borba za sedmo mjesto s kojim bi izbjegli susret prve runde protiv Lakersa.

http://www.youtube.com/watch?v=GCMx3XtjhaA


Kralj odveo Cavse do domaćih 37-1

Nakon dva neugodna poraza Cleveland Cavaliers vratili su se u svoju Quicken Loans Arenu, u kojoj su ih ove sezone dobili samo Lakersi. Cavsi su upisali svoju 37. domaću i 62. ukupnu pobjedu u sezoni nadigravši Spurse 101:81. Spursi nakon druge četvrtine niti jednom nisu bili u utakmici, Cavsi su se odvojili na desetak poena razlike i kasnije samo dodavali na tu prednost.

Trojac koji je presudio Spursima bio je LeBron James (38 poena, 7 skokova, 6 asista), Maurice Williams (22 koša) i Delonte West (22 poena, 6 skokova). Kod Spursa Tony Parker je ubacio 24 poena no to je bilo sve, od Spursa, Manu Ginobili i Tim Duncan nisu igrali više od pola susreta te su ukupno ubacili samo 10 poena.

http://www.youtube.com/watch?v=1qR79dblmkM

Važne pobjede Rocketsa i Jazza

U jednom od ključnih dvoboja na Zapadu Houston Rocketsi, predvođeni Ming Yaom (21 poen) dobili su Portland (102:88) na domaćem parketu i tako ih prestigli, barem privremeno, na ljestvici najboljih osam.

Utah se svojim jučerašnjim žrtvama New Orleans Hornetsima koje je u gostima pobijedila 108:94, približila samo na jednu utakmicu zaostatka, pa je tako jedno sigurno - završna borba za pozicije u doigravanju tek počinje. Jazzere tako osim što su pobijedili direktne rivale može veseliti činjenica da su nakon nekoliko blijedih predstava pokazali pravo lice. Deron Williams bio je najbolji s 21 poenom i 11 asistencija.

Pistonsi napravili odlučujući korak prema doigravanju

Iako su ove godine bez dvojbi pali na najniže grane u novom tisućljeću, Detroit Pistonsi ipak su napravili odlučujući korak prema doigravanju pobijedivši na svom parketu Charlotte Bobcatse 104:97. Zanimljivo, Bobcatse je predvodio Larry Brown, bivši trener Pistonsa koji ih je odveo do vrha i NBA naslova 2004. godine kada su u finalu nadigrali Lakerse s 4:1.

Sve su to danas samo uspomene, sadašnjost je tražila pobjedu protiv neugodnih Bobcatsa, a Pistonsi nisu mogli računati na Richarda Hamiltona. Ipak, neočekivani junak bio je Will Bynum, koji je osim što je ubacio 32 poena uz 7 asistencija čak 26 zabio u posljednoj četvrtini čime je srušio klupski rekord i vjerojatno zapečatio sudbinu Bobcatsa, koji nikada u svojoj kratkoj povijesti do sada nisu vidjeli doigravanje. Kako stvari stoje, neće niti ove godine, iako su po igrama to vjerojatno zaslužili, pogotovo nakon tradea sa Sunsima nakon kojeg su počeli igrati daleko bolje.

Od ostalih vijesti izdvajamo težak poraz Sixersa u New Jerseyju (96:67), čime su pali na 6. mjesto (cilj je barem 5., iako imaju šanse i za 4., i sraz s Miamijem ili Atlantom) i pobjedu Lakersa protiv gradskih rivala Clippersa 88:85.

Poraz Toronto Raptorsa od New York Knicksa (103:112) ponudio je čak sedmoricu dvocifrenih kod Knicksa, 31 poen i 14 skokova Chrisa Bosha te 13 minuta provedenih na parketu za našeg Roka Ukića, kojem je to bilo dovoljno za 7 poena, 4 asistencije i 2 skoka.

rezultati:

Dallas - Phoenix 140-116
Detroit - Charlotte 104-97
Toronto - New York 103-112
Oklahoma City - Indiana 99-117
Minnesota - Denver 87-110
Houston - Portland 102-88
New Orleans - Utah 94-108
New Jersey - Philadelphia 96-67
Sacramento - Golden State 100-105
LA Lakers - LA Clippers 88-85
Cleveland - San Antonio 101-81

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije