Kelti prošli Bullse (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Kelti prošli Bullse (VIDEO)

Vrlo vjerojatno najbolja serija prvog kruga doigravanja u povijesti NBA lige završena je onako kako je većina ljudi i očekivala, pobjedom Bostona, sastava koji je znao po ko zna koji put iskoristiti prednost domaćeg terena, ili bolje rečeno ne izgubiti pred svojim navijačima kada im je pobjeda bila najpotrebnija.

Celticsi su slavili 109:99 i u ponedjeljak kreću u novu bitku, onu s Orlandom.

Mlada ekipa Chicaga, sastav koji ima nemjerljiv potencijal, i ako postoji imalo pameti u vlasničkoj strukturi Bullsa, učinit će sve što je potrebno da se ovaj tim zadrži na okupu. Ekipa u kojoj igru vode igrači koji zajedno nemaju iskustva koliko primjerice sam Ray Allen s druge strane, uspjela je do posljednjeg zvižduka zapisničkog stola držati aktualne prvake u neizvjesnosti. Ako Chicago ostane na okupu, već iduće sezone mogli bismo pisati o nečemu većem čak i od ove serije. Prvi put otkada je najveći svih vremena Michael Jordan napustio Vjetroviti grad, Bullsi imaju tim sposoban igrati s bilo kim, tim za velike stvari.

http://www.youtube.com/watch?v=s3hyg3WM_gc&feature=player_embedded


Tako su izgledali i u sedmoj utakmici protiv Kelta, barem na početku, do ključne četvrte minute druge četvrtine kada su prvaci počeli igrati, kao prvaci. Boston je od vodstva Bullsa 30:37 napravio ogromnu seriju 22-2 kojoj su u svega šest minuta druge dionice potpuno preuzeli rezultatsku kontrolu, iako se do tada činilo kako bi s gostujućim sastavom ponovno mogli imati velikih problema. Kao i mnogo puta u lanjskom doigravanju, prvake je u do velike prednosti katapultirao igrač koji je godinama bio poznat kao onaj koji ne zna igrati obranu, ali zato je serijski tricaš, čovjek koji je u stanju riješiti utakmicu dalekometnim šutovima.

Eddie House pogodio je dvije uzastopne trice u toj seriji, te su se i ostali nadodali i odjednom, Celticsi su kreirali prednost 52:39 s kojom se otišlo na odmor. Upravo je ta druga četvrtina i na kraju odlučila pobjednika. Kelti nisu više povećavali prednosti, no tih 29-11, rezultat s kojim su dobili tu četvrtinu bio je odlučujući.

Usprkos svim nedaćama, Bullsi su uspjeli doći do samo tri poena zaostatka nešto više od tri minute prije kraja utakmice, međutim tada su domaćini još jednom bili psihički vrlo snažni pogodivši trice kada je bilo potrebno, još je dvije dodao House, da bi u zadnje dvije minute pogodili svih 11 slobodnih bacanja za konačno slavlje i veliko olakšanje za sve prisutne u dvorani, one kojima je zelena draga boja.

Igrači pobjedničkog sastava nisu previše razmišljali kako je ovo vrlo vjerojatno najveća serija utakmica koju su ikad igrali, već je na njihovim licima isijavalo jedno veliko olakšanje što se njihov put nastavlja, iako bi mogao završiti već na idućoj stanici, u Orlandu.

"U ovoj seriji ne vidim veličinu cijelog događaja, samo vidim da je bilo nevjerojatno teško. Za trenera, važno je samo pobijediti seriju, ništa drugo." - s olakšanjem je pričao trener Bostona, Doc Rivers.

S druge strane, Vinny Del Negro, trener koji je u prvoj sezoni kao glavni čovjek struke imao dosta problema, posebno ranije u sezoni kada su Bullsi bili daleko izvan konkurencije da uopće uđu u doigravanje, no u veljači se dogodio trade koji je sve promijenio kada su došli John Salmons i Brad Miller.

"Imali smo dosta mladih igrača koji su ovo iskustvo prošli prvi put. Gledajući na duge staze, to će nam pomoći da ispravimo pogreške koje smo radili, da postanemo bolja ekipa." - kazao je trener Bullsa.

Ray Allen još je jednom predvodio svoju ekipu s 23 poena i sedam skokova, Paul Pierce je dodao 20, centri Kelta bili su također raspoloženi. Glen Davis je postigao 15, a Kendrick Perkins 14 koševa uz 13 skokova. No, vjerojatno ključni poeni bili su onih Eddieja Housea koji je postigao 16 koševa uz savršen šut (5-5). Ben Gordon je bio najbolji strijelac utakmice s 33 poena u što je vrlo lako moguće posljednjem susretu koji je igrao za Bullse. Poznato je kako je prošlo ljeto odbio veliki ugovor ne bi li dobio više novca, a s obzirom da je od jula slobodan igrač biti će mnogo zainteresiranih za njegove usluge. Derrick Rose se oprostio od sezone sa 18 poena, Hinrich je imao 16, dok je Joakim Noah još jednom bio odličan u skoku, prikupivši 15 lopti.

rezultat:
Boston - Chicago 109:99 (4-3)

kosarka.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije