U Neumu već 25 stepeni: Vreo dan je pred nama, objavljena i prognoza do četvrtka

0
Radiosarajevo.ba
U Neumu već 25 stepeni: Vreo dan je pred nama, objavljena i prognoza do četvrtka
Foto: A.L. / Radiosarajevo.ba / Neum

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Meteorolozi su za danas "upalili" narandžasto upozorenje, upozorivši na visoke dnevne temperature zraka i vrijednosti UV indeksa.

 "Poduzmite mjere opreza i pratite poslijednju prognozu vremena. Očekujte ometanja u dnevnim rutinama i BUDITE SPREMNI na prekid aktivnosti na otvorenom. Djelujte u skladu sa savjetima koje su dali ovlašteni organi", navode.

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

Inače, temperatura mora je 27 stepeni.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 14 stepeni, Sokolac 15, Srebrenica 16, Ivan-sedlo 17, Bugojno 18, Drvar i Sarajevo 19, Livno, Sanski Most i Zvornik 20, Bihać, Doboj, Prijedor i Zenica 21, Banja Luka i Tuzla 22, Grude i Trebinje 23, Bijeljina i Mostar 24, Gradačac i Neum 25 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu izniso 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Slično kao u proteklom periodu, nešto ugodnije u jutarnjim satima, potom sparno, uz dodatni porast temperatura zraka. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije, provoditi mjere zaštite od vrućine, pratiti preporuke nadležnih službi, ne izlagati se pretjeranim naporima i maksimalno umanjiti boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana. Mogući su i problemi sa snom, usljed manjka svježine u noći. Opšta slika će biti lošija u unutrašnjosti zemlje.

Danas u našoj zemlji sunčano i vruće. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Najviša dnevna od 32 do 38 stepeni. U Sarajevu sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 35 stepeni.

Utorak: Sunčano uz umjeren porast oblačnosti poslije podne. U drugom dijelu dana lokalno slabi pljuskovi su mogući ponegdje u Bosni. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a najviša dnevna temperatura od 34 do 40 stepeni.

Srijeda: Sunčano uz umjeren porast oblačnosti tokom dana. U večernjim satima lokalni pljuskovi su mogući na sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 27, a najviša dnevna temperatura od 34 do 40 stepeni.

Četvrtak: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 17 do 23, na jugu do 26, a najviša dnevna temperatura od 32 do 38 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije