Bh. kadeti briljirali: Musa postigao 50 poena!

Radiosarajevo.ba
Bh. kadeti briljirali: Musa postigao 50 poena!
/ FIBA
Košarkaška selekcija Bosne i Hercegovine do 17 godina odigrala je utakmicu za plasman od devetog do 16. mjesta, a protivnik izabranicima Josipa Pandže bio je Kineski Taipei.

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH, savladala je Kineski Taipei sa 75:105  u borbi za plasman od 9. do 16. mjesta na SP u Španiji.

Utakmicu smo otvorili penima Muse sa slobodnih bacanja, a isti igrač je postigao naših prvih šest poena da bi Taipei svoje prve poene postigao poslije tri minute igre preko Chena. Nakon toga, naši košarkaši uzimaju stvari u svoje ruke te na na pauzu između dvije četvrtine odlazimo sa plus šest poena, 15:21.

Drugu četvrtinu prve poene su postigli naši protivnici preko Changa, da bi Barukčija uzvratio. Sredinom četvrtine poenima Muse i Mutića, BiH odlazi na plus osam, da bi do kraja četvrtine naši košarkaši su poenima Mirkovića i Bačvića povećavali prednost, a na poluvrijeme odlazimo sa plus 18.

Naša selekcija sredinom treće četvrtine dolazi do plus 23.  Lin poenima dvije minute prije kraja četvrtine smanjuje prednost naše reprezentacije ispod 20 poena, a u tom trenutku je bilo 39:57. No, na pauzu se otišlo rezultatom 45:66 za BiH.

Sredinom zadnje četvrtine Alikadić pogađa trojku za BiH, i nnaši kadeti odlaze plus 24 (50:74). Do kraja duela nije bilo velikih uzbuđenja i naša selekcija je sigurno privela meč kraju za konačnih 75:105.

Najefikaniji u našim redovima bio je Džanan Musa sa nevjerovatnih 50 poena , dok je na drugoj strani Lin ubacio 30.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije