Celticsi u fantastičnoj utakmici bolji od Blazersa, još jedna dobra partija Nurkića

Radiosarajevo.ba
Celticsi u fantastičnoj utakmici bolji od Blazersa, još jedna dobra partija Nurkića
Fantastičnu utakmicu u TD Gardenu večeras su odigrale prva ekipa Istočne i šesta Zapadne konferencije u NBA ligi.

Boston Celticsi su na kraju slavili protiv Portland Trail Blazersa rezultatom 97:96.

Portland je bolje otvorio utakmicu i na krilima našeg Jusufa Nurkića došao je do sedam poena prednosti protiv Bostona nakon prvih 12 minuta igre u TD Gardenu. Na odmor su gosti otišli s velikih 16 poena prednosti. Portland je vodio rezultatom 54:38.

U trećoj četvrtini mnogo bolja igra domaćina. Ovu četvrtinu Boston je riješio u svoju korist rezultatom 31:19, pa je Portland u posljednjih 12 minuta ušao sa svega četiri poena prednosti (69:65).

U završnici utakmice prava drama. Boston je deset sekundi prije kraja imao dva poena prednosti (95:93), ali je Lillard pogodio uz faul i donio prednost svojoj ekipi. Pobjedu Bostonu ipak je donio njihov večeras najbolji igrač, Al Horford. Boston je slavio rezultatom 97:96.

Jusuf Nurkić je za 28 minuta provedenih na parketu postigao 14 poena, a dodao je i osam skokova, te dvije blokade i dvije asistencije. Najefikasniji kod Portlanda bio je CJ McCollum sa 22 postignuta poena. Kod Bostona Al Horford je postigao 22 poena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije