Jusuf Nurkić: Selektor Bosnić napravio sjajan posao, neizvjestan nastavak NBA lige

Radiosarajevo.ba
Jusuf Nurkić: Selektor Bosnić napravio sjajan posao, neizvjestan nastavak NBA lige
Printscreen / Jusuf Nurkić iz Portlanda za FTV

Zbog pandemije koronavirusa sport je blokiran na globalnom nivou. Otkazana su najznačajnija takmičenja, pa tako i najjača košarkaška liga na svijetu NBA.

Novinarka Federalne televizije Emina Hodžić putem Skypea razgovarala je s našim reprezentativcem i košarkašem Blazersa Jusufom Nurkićem, koji je u Portlandu.

U zanimljivom intervjuu koji je trajao više od četiri minute, Emina i Jusuf su razgovarali o brojnim sportskim i aktuelnim temama, ali i povratku na teren nakon teške povrede.

"U ovoj situacija košarka nije bitna. Imao sam opciju kada bi se mogao vratiti na teren, pa sam izabrao meč sa Houstonom. Taj meč je bio i idealan", govorio je Nurkić. 

Dodao je da je pratio košarkašku reprezentaciju BiH.

"Mogli smo imati dvije pobjede, jedna lopta je odlučivala. Mislim da je selektor Bosnić napravio sjajan posao", podvukao je Nurkić. 

Kazao da je još se ne zna kada bi se mogla nastaviti NBA liga. 

"Mislim da za još mjesec nećemo znati kada je nastavak. Ja treniram redovno, lakše mi je održavati formu", dodao je Nurkić, koji je dodao da pandemiju koronavirusa samo možemo zajedno pobijediti. 

Pogledajte intervju Emine i Jusufa: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije