Jusuf Nurkić pokreće biznis, ima i humanitarni karakter: 'Uzbuđen sam što ovo počinjem'

0
Radiosarajevo.ba
Jusuf Nurkić pokreće biznis, ima i humanitarni karakter: 'Uzbuđen sam što ovo počinjem'
Foto: Instagram/ Jusuf Nurkić / Jusuf Nurkić

Košarkaš Portland Trail Blazersa i reprezentacije Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić pokreće posao s kafom u ovom američkom gradu, objavio je na svom Twitter profilu. 

Uz nekoliko prigodnih slika, Jusuf Nurkić je objavio ponovni početak svog privatnog posla. Više puta je Bosanska zvijer naglasila kako kafu apsolutno obožava, pa je i prirodno da mu to bude fokus firme. 

Zajedno s firmom iz Portlanda, Nurkić će proizvoditi svoj tip kafe, prigodno nazvan Bosnian Beans. Ova kafa će vas po kilogramu koštati 39 dolara (70KM), ali u ovu cijenu je uključena i donacija od tri dolara (5,44KM) u humanitarne svrhe

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Pekara 'Manja' u Sarajevu prestaje sa radom na ovoj lokaciji

Naime, Jusuf Nurkić ima svoju fondaciju koja je aktivna u Bosni i Hercegovini, ali i u Portlandu, gdje naš centar igra. U BiH je donirao medicinsku opremu i novac bolnicama, dok je u SAD-u gradio košarkaške terene. 

Iako je bilo razgovora da će biti razmijenjen iz ovog grada, čini se da je Nurkić napravio pravi dom od ovog sjevernozapadnog grada u SAD-u. Cijela zajednica ga obožava, a i on se oporavlja i sve bolje igra nakon povreda koje je pretrpio

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije