Jusuf Nurkić organizovao košarkaški kamp u Srebrenici: Stigla i djeca iz Vukovara

0
Radiosarajevo.ba
Jusuf Nurkić organizovao košarkaški kamp u Srebrenici: Stigla i djeca iz Vukovara
Foto: RTV Srebrenica / Jusuf Nurkić, košarkaški kamp Srebrenica

Košarkaš Portland Trail Blazersa i reprezentacije Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić organizovao je danas, 2. septembra košarkaški kamp "Srebrenica 2023".

Djeca iz Vukovara i Srebrenice kao i djeca iz KK "Guber" danas imaju priliku da se upoznaju i da rade sa trenerima iz NBA lige.

Ovaj bosanskohercegovački sportista primarno je aktivan kroz svoju fondaciju u okviru humanitarnog rada širom BiH.

Stravična nesreća u BiH: Četiri osobe povrijeđene, saobraćaj u prekidu bio skoro četiri sata

Stravična nesreća u BiH: Četiri osobe povrijeđene, saobraćaj u prekidu bio skoro četiri sata

"Kao prvo, želimo aktivirati djecu na najbolji mogući način, a sa druge strane ostaviti im jedna prelijepa iskustva. Ovdje sam sa djecom i sa njima želim podijeliti svoju sreću jer mene djeca i motivišu. Slušamo preko medija i priča da u Srebrenici nema života i da je teška situacija, a mislim da sam se uvjerio baš u suprotno.

Definitivno je da u Srebrenici ima života, ljudi i djece kao što vidite. To me motiviše da napravim i jednu ustanovu za svu djecu Srebrenice, i nadam se da ću u tome i uspjeti jer radim na tome intezivno. Želim da imaju najbolje uslove za školovanje i djetinjstvo, kako bi sutra postali dobri ljudi", rekao je košarkaš Portland Trail Blazersa i reprezentacije Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić.

U popodnevnim satima, tačnije u 16:30 sati počet će turnirski oblik takmičenja 5x5 gdje će treneri u ekipama po 10-ak polaznika odigrati utakmicu. Nakon završetka takmičenja planiran je zajednički ručak za sve polaznike današnjeg kampa, a nakon ručka svi polaznici će dobiti medalje od Jusufa Nurkića i njegovih gostiju, piše RTV Srebrenica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije