Jusuf Nurkić o Eurobasketu: Najveće je pitanje idemo li uopće

4
Radiosarajevo.ba
Jusuf Nurkić o Eurobasketu: Najveće je pitanje idemo li uopće
Foto: Nova BH / Jusuf Nurkić

Jusuf Nurkić, NBA zvijezda koja će ovog septembra nastupati na Eurobasketu za bosanskohercegovačku reprezentaciju, u intervju za Novu BH dotakao se aktuelnih tema.

Istakao je "da bi bilo lijepo" da odigramo neku pripremnu utakmicu prije kvalifikacijskih utakmica za Mundobasket i samog Eurobasketa, ali nije optimista.

"Bez obzira koliko mi ne želimo da nas sav ovaj cirkus ne remeti (oko finansijske situacije op. .a) ne mogu reći da nas ne remeti. Danas navodno imamo dva treninga, pripremnih utakmica nemamo... Mislim da je ovo sramotno", rekao je Nurkić.

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Navijač Zmajeva poručio Nurkiću da treba dati novac Savezu, a onda mu odgovorio Jusuf

Navijač Zmajeva poručio Nurkiću da treba dati novac Savezu, a onda mu odgovorio Jusuf

"Mi podrazumijevamo da će biti turbulencija, da će biti nešto nenadano. Nadam se da u budućnosti ovog neće biti. Ipak, atmosfera u timu je super i to nas drži", kaže Nurkić.

O utakmici protiv vrlo snažne Francuske u kvalifikacijama za Mundobasket:

"Imaju dosta NBA igrača, ali nije to ništa spektakularno, ja sa takvim igračima treniram i igram svaki dan. Oni su vrlo talentovani i kvalitetni. Ukoliko budemo iskoristili naš domaći teren i ostanemo zdravi, ja mislim da se stvarno možemo nositi s bilo kojom reprezentacijom", kaže Nurkić.

Upitan je o očekivanjima na Eurobasketu:

"Pa, prvo je pitanje da li uopće idemo. To je trenutno najveće pitanje.

Ako već idemo, ja sam jako uzbuđen. Europsko prvenstvo je jedno od najvećih takmičenja gdje svak svakoga može dobiti. Nema nepoznanica, mislim da će Eurobasket biti neizvjestan do samog kraja", rekao je Nurkić.

"U naš kvalitet ne sumnjam, bitno je samo da li ćemo doći do tamo", dodao je na kraju naš najbolji košarkaš.

Jusuf Nurkić ekskluzivno za Novu BH

[EKSKLUZIVNO] Jusuf Nurkić-BosnianBeast23: Mislim da je sramotno da državna reprezentacija prolazi kroz ovakve turbulencije, ali atmosfera je super i to nas drži.

Posted by NOVA BH on Tuesday, August 9, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije