Jusuf Nurkić i Miralem Halilović poveli svoje timove do finala Kupa

Radiosarajevo.ba
Jusuf Nurkić i Miralem Halilović poveli svoje timove do finala Kupa

Cedevita i Zagreb igrat će u finalu 23. izdanja hrvatskog košarkaškog kupa Krešimir Ćosić u četvrtak u 20 sati u dvorani II Doma sportova.

Cedevita je u polufinalnom ogledu pobijedila Zadar 82:70, dok je Zagreb priredio senzaciju porazivši Cibonu 87:84.

Cedeviti će to biti treće finale u historiji, nakon što je prošle sezone u završnom ogledu izgubila od Cibone, a godinu ranije dobila Zagreb. Mravima će to biti deveto finale, a dosad su tri puta slavili (2008, 2010, 2011), javila je Hina.

Cedevita je rutinski stigla do pobjede protiv Zadra, a tokom susreta je imala i 21 koš viška (61-40). Najefikasniji igrači u pobjedničkim redovima bili su Luka Babić s 18, te Jusuf Nurkić i Tomislav Zubčić s po 12 koševa, dok su Zadar predvodili Marko Šutalo s 20 i Toni Prostran s 13 koševa.

U drugom polufinalnom dvoboju mlada momčad Zagreba je priredila senzaciju pobijedivši Cibonu 87:84. Premda je Cibona bila favorit, 'mravi' su odigrali sjajnu utakmicu i posve zasluženo izborili pobjedu. Zagreb su do velike pobjede predvodili Miralem Halilović s 18 koševa, Juraj Segarić s 15, te Ivan Mileković s 13 koševa, dok su kod Cibone najefikasniji bili Dario Šarić s 25 i Davor Kus s 21 košem.

Zagreb je 2:30 minute prije kraja susreta imao osam koševa viška (83:75), no Cibona je u završnici uspjela vratiti susret u neizvjesnost i 18 sekundi prije kraja stigla je na minus jedan (84:85). Toni Brnas je s dva slobodna bacanja odveo Zagreb do vodstva 87:84, a u posljednjem napadu Šarić je iz teške pozicije promašio tricu za produžetak.

Finalni susret na rasporedu je u četvrtak u 20 sati, javila je Fena.

Pratite sportsku rubriku portala Radiosarajevo.ba na Facebooku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije