Jovanović: Drago mi je što ću biti dio Bosne

Radiosarajevo.ba
Jovanović: Drago mi je što ću biti dio Bosne

Nakon što je od ranije poznato da će Dušan Đorđević od naredne sezone nositi dres Olimpije, uprava Bosne je ekspresno dovela novo pojačanje, radi se o sada već bivšem igraču Sloboda Dite, Zlatku Jovanoviću.

"Zadovoljan sam potpisanim ugovorom, odlična sezona je iza mene te sam znao da su jako male šanse da i naredne sezone nosim dres Sloboda Dite. Bilo je tu dosta ponuda od timova iz NLB lige kao što su Crvena Zvezda, Budućnost, Olimpija ali nisam želio ići tamo gdje ću igrati sporednu ulogu. Bosna je veliko ime u našoj košarci i bivši prvak evrope, klub je koji ima odličnog trenera i velike ambicije tako da sam odlučio staviti potpis na ugovor sa ekipom Bosne", rekao je Zlatko Jovanović za Sportin.ba.

Na pitanje da li je na potpis ugovora uticao aplauz kojim ga je nagradila sarajevska publika kada je u polufinalu košarkaškog prvenstva sa Slobodom gostovao u Skenderiji, Jovanović je rekao: "Pa ne bih rekao da je to imalo neki veliki uticaj ali svakako da je to jedna mala nijansa koja ima svoj učinak u svemu, bio je to jedan divan gest sarajevske publike, to je dokaz da dolazim u sredinu koja voli košarku."

Kako kaže zadovoljan je financijskim detaljima ugovora....

"Moram vam reći da je sa financijske strane ugovor odličan, mada ne bi govorio o iznosu tj. plati koju ću dobijati."

Rijetko se desi da neki igrač iz Sloboda Dite pređe u redove Bosna Ase, košarkaška publika u BiH zna kakvo rivalstvo vlada između ta dva kluba.

"Ja sam davao svoj maksiumum dok sam igrao u Slobodi i tako će biti i u Bosni. U životu svakog sportiste je normalno da nekada promjeni sredinu pa tako i za mene. Sloboda je jedan veliki klub a Tuzla je grad koji će mi ostati u lijepom sjećanju, želim im svu sreću da i bez mene u narednoj sezoni igraju zapaženu ulogu u našem prvenstvu. Nadam se da ću u Tuzli uvijek biti dobrodošao", riječi su Zlatka Jovanovića.

Zlatko Jovanović je u prošloj sezoni, u dresu Sloboda pružao odlične partije. Bio je prvi strijelac lige sa 21 poenom po susretu, a da nije samo šuter koji igra za svoju statistiku pokazao je podijelivši prosječno po 7,6 asistencija po susretu čime je sjeo na vrh tabele najboljih asistenata Lige 8.

Ivanović produžio ugovor

Krilni centar i jedan od najboljih igrača Bos Ivan Ivanović prudižio je svoj ugovor sa KK Bosna ASA BH Telecom na još jednu godinu.

Prvi strijelac ekipe u NLB ligi odlučio je ostati u klubu u kojem je imao priliku pokazati svoje košarkaško umjeće.

Ivanovićevo iskustvo u narednoj sezoni biče od velike koristi u borbi za što bolji plasman u NLB ligi, ali i u usavršavanju mladih igrača koji će od prekaljenog asa imati šta da nauče.

sportin.ba/kkbosna.com/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije