Pandža: Pokazali da smo velesila, imamo karakterne i hrabre igrače

Radiosarajevo.ba
Pandža: Pokazali da smo velesila, imamo karakterne i hrabre igrače
Radiosarajevo.ba / Džanan Musa
U sarajevskom hotelu Evropa danas je održana press konferencija KS BiH.

Na ovoj press konferenciji prisutnim predstavnicima medija obratili su se čelnici Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, te selektor i košarkaši kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Josip Pandža, Džanan Musa i Sani Čampara.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ove godine će prvi put u historiji nastupiti na Svjetskom prvenstvu za košarkaše do 17 godina, koje se igra u Španiji.

Novinarima se obratio selektor reprezentacije Josip Pandža, koji je predstavio plan priprema.

"Nama je stvarno potreban mir i mirni trenažni proces bez toga da smo svakodnevno dostupni novinarima i ja vas molim da imate razumijevanje za to. Svako odvlačenje pažnje od terena nas vodi u krivom smjeru. Mi kada smo se spremali za Evropsko prvenstvo nikome nismo bili zanimljivi, a danas je totalna kontra. Meni ta euforija i ne odgovara toliko jer nas to odvlači od terena. Nadam se da ćemo naći neki model koji bi odgovarao svima."

"Što se tiče trenažnog procesa, treniramo od ponedjeljka, a imamo mali problem s povredama Čampare i Čerkezovića. Situacija nije bajna, ali radimo na tome da se oni oporave. Momci se trude da ispoštuju sve i da napreduju iz treninga u trening."

"Nama je najvažniji napredak, mir, zdravlje i da nekako dođemo do te utakmice četvrtfinala. Da od današnjeg dana do te utakmice koja nam je interes, da napredujemo, a onda u nokaut fazi može sve da se desi. Malo smo stagnirali u zadnjih godinu dana, no pokušat ćemo da napredujemo. Imamo karakterne igrače i hrabre, a nadam se da ako zdravlje bude dobro možemo obilježiti i ovo prvenstvo."

"U pripremnom periodu imamo jake utakmice i to me ohrabruje. 24. i 26. maja igramo u Kaknju protiv Egipta i Turske. Poslije toga idemo na turnir u Travnik, gdje će pored Egipta i Turske nastupati još neke jake ekipe. 11 i 12. juna nam dolazi Španija. Ovo je prvi put da je Španiji interesantno da dođe kod nas i to dovoljno govori šta smo uradili u prethodnom periodu. Tražimo još protivnika, ali sam zadovoljan i ovim do sada što smo dogovorili."

"Moji pomoćnici i ja svakodnevno radimo na skupljanju i analiziranju svih informacija koje dobijemo. Sigurno da su SAD glavni favorit, kako u ovom, tako u svakom takmičenju. Mislim da smo mi do sada pokazali da smo u redu velesila, bar u ovoj selekciji, a na nama je da to opravdamo na terenu."

Nakon selektora Pandže novinarima se obratio i kapiten reprezentacije Džanan Musa.

"Mislim da je selektor rekao dosta toga, a mi većinu stvari govorimo na terenu, tako da ne bih puno pametovao ovdje. Pokušat ćemo predstaviti Bosnu i Hercegovinu u što boljem svjetlu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije