Još jedno veliko djelo Jusufa Nurkića: Izgradio košarkaške terene u Tuzli i Ruandi

0
Radiosarajevo.ba
Još jedno veliko djelo Jusufa Nurkića: Izgradio košarkaške terene u Tuzli i Ruandi
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Jusuf Nurkić

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Jusuf Nurkić ponovo je oduševio javnost i pokazao koliko veliko srce ima.

Bosnian Beast je odlučio gradu Tuzli i mladim ljudima pokloniti teren na kojem će moći provoditi vrijeme igrajući košarku.

Nurkić je na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj je potvrdio te informacije.

Mjesec maj donosi promjene za penzionere u FBiH: Šta se mijenja i kako će utjecati na njih?

Mjesec maj donosi promjene za penzionere u FBiH: Šta se mijenja i kako će utjecati na njih?

"Košarkaški teren za djecu koji poklanjam gradu Tuzla. Kao što vidite radovi se privode kraju", napisao je Nurkić na Facebooku.

Nurkić je tokom i nakon Eurobasketa nastavio da se bavi humanitarnim radom, pa je objavio i kako je poklonio teren djeci u selu Kinigi u Ruandi, zemlji koja je, kao i Bosna i Hercegovina bila pogođena užasnim stradanjima.

Visited Rwanda 🇷🇼 as a tourist. Just 3 days. Wasn’t long, but will stick with me my whole life! I’m so happy for this project. I donated a basketball 🏀 court for kids and people in 2 schools in the town of Musanze - village Kinigi. This 🌎 need more of peace & love! ❤️

Posted by Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 on Saturday, September 24, 2022

"Posjetio Ruandu kao turista. Samo 3 dana. Nije bilo dugo, ali će ostati uz mene cijeli život! Tako sam sretan zbog ovog projekta.

Donirao sam košarkaški teren za djecu i ljude u 2 škole u gradu Musanze - selo Kinigi. Ovom svijetu treba više mira i ljubavi!", napisao je Nurkić.

Košarkaški teren za djecu koji poklanjam gradu Tuzla. 🇧🇦 ❤️ Kao što vidite radovi se privode kraju.

Posted by Jusuf Nurkić-BosnianBeast23 on Saturday, September 24, 2022

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije