Jordan: Kobe je među 10 najboljih odbrambenih igrača svih vremena (VIDEO)

Radiosarajevo.ba
Jordan: Kobe je među 10 najboljih odbrambenih igrača svih vremena (VIDEO)
Mischael Jordan i Kobe Bryant u All-Star utakmici (arhiv)

Nadolazeće NBA sezone Kobe Bryant tražiti svoj šesti naslov prvaka, čime bi se izjednačio sa velikim Michaelom Jordanom.

"Uvijek će ga se uvrštavati među najbolje kada završi karijeru. Na koje mjesto spada među takvima ako gledamo poziciju u igri? Pričamo li o odbrambenim igračima, rekao bih da se za njega mora naći mjesto među desetoricom najboljih", rekao je Jordan.

Bryanta te riječi nisu uvrijedile.

"Izjava je tačna. Sigurno sam jedan od desetorice najboljih. Uostalom to može značiti i da sam drugi, prvi ili peti. Također i da sam među hiljadu najboljih. Gledajte, ja znam što on misli o meni. Mnogo je sjajnih odbrambenih igrača igralo ovu igru. Osobno nikada ne bih mogao reći kome koje mjesto pripada, budući da bi to mogla biti omalovažavajuća izjava spram nekog drugoga. Jednako tako, ne bih sebe samoga mogao rangirati."

Inače, Bryanta ne motivira to da bi se sa šest prstena mogao izjednačiti s legendom Chicago Bullsa ili postati četrnaesti igrač s više od pet naslova, već na taj način postati prvi igrač Lakersa koji je u dresu tog tima slavio ukupnu pobjedu u šest navrata.

Bryant je, još uvijek, najmlađi igrač u istoriji NBA lige koji je (1998.) zaigrao u jednoj All Star utakmici, a ukupno je igrao 12 puta igrao susret između Istoka i Zapada.

http://www.youtube.com/watch?v=n8YKLMlQu5I


totalsport/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije